Днес, 01.07.2020 г., под ръководството на Специализирана прокуратура в землището

...
Днес, 01.07.2020 г., под ръководството на Специализирана прокуратура в землището
Коментари Харесай

От прокуратурата разкриха подробности за загробените опасни отпадъци в землището на Червен бряг

Днес, 01.07.2020 година, под управлението на Специализирана прокуратура в землището на гр. Червен бряг, обл. Плевен, се прави оглед в границите на формираното досъдебно произвеждане за проведена незаконна група основана с користна цел, в която вземат участие и длъжностни лица.

В хода на следствието по делото е открито, че част от отпадъците, генерирани от комерсиално сдружение, благосъстоятелност на обвинените лица А.Б. и П.Б, са били загробвани в землището на гр. Червен бряг и с. Рупци, в дълбоки силажни и изкопни ями. Първоначалният разбор сочи, че са открити над 30 тона боклуци, в това число и елементи от акумулаторни акумулатори, които по външни белези могат да се дефинират като рискови. На местопроизшествието са измерени ниски равнища на радиация, които не са рискови за здравето и околната среда.

Прокуратурата се зае със загробените рискови боклуци край Червен бряг

В огледа на местопроизшествието вземат участие чиновници на ОДМВР - Плевен, Регионална работа "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Търговско дружество - ДАНС - Плевен, Областна администрация - Плевен, Изпълнителна организация "Автомобилна администрация ", специалисти от АЕЦ - Козлодуй, Министерство на околната среда и водите и Изпълнителна агенция по околна среда, както и профилирани лаборатории за проучване на боклуци. Предстои да се извърши оглед на местопрестъпление и в землището на с. Рупци, общ.Червен бряг, обл. Плевен, оповестяват от пресцентъра на спецпрокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР