20 партии се включват в битката за национален и европейски

...
20 партии се включват в битката за национален и европейски
Коментари Харесай

Какви сблъсъци се очертават за изборите на 9 юни

20 партии се включват в борбата за народен и европейски парламент на 9 юни.

Коалициите, които ще се явят на двата типа избори, са 11.

Само една коалиция е подала документи единствено за предварителните избори на Народно заседание.

Българска национална телевизия направи информация за лидерските борби, които се обрисуват: 

Благоевград

Сериозна се обрисува да е борбата в Благоевград. ГЕРБ- обичайно издигат за лидер в Благоевград някогашния ръководител на Народното събрание. Този път той е лидер на листата на обединението и за евровота. Срещу него от ПП-ДБ издигат някогашния районен министър в кабинета " Денков " -., още веднъж, се води от, а - от водача си. Цвета Рангелова е лидерът на листата на " ", а Тошко Йорданов  Тошко Йорданов Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 година - на тази на Има Такъв Народ.

Бургас

Без изненади в Бургас. За повторно на предварителни избори Жечо Станков ще поведе ГЕРБ-. Бившият министър председател оглавява тима на ПП-ДБ, откакто Средна европейска класа на Константин Бачийски се отхвърли от обединението. още веднъж ще заложи на родения в Айтос Севим Али. Цончо Ганев още веднъж е отпред на листата на " ". При няма смяна във водачеството от 13 години - отпред е Петър Кънев. И " " залагат на бургазлията Ивайло Вълчев.

Варна

Един от заместниците на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “,, още веднъж е отпред на листата във Варна. Изненада няма и при водачеството на листата на ПП-ДБ - някогашният министър на нововъведенията. Отново лидер на Движението за права и свободи за Варна е Филиз Хюсменова. Лидерът на " ", обичайно, е отпред на листата на партията в този изборен регион. още веднъж залага на Борислав Гуцанов. Има Такъв Народ поставя преди всичко Тошко Йорданов  Тошко Йорданов Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 година.

Велико Търново

Без изненади и във Велико Търново при ГЕРБ-. Водач още веднъж е някогашният здравен министър. Срещу него още веднъж се изправя Людмила Иванова от ПП-ДБ. и на тези избори залагат на добре познатия във Велико Търново Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на. Станислав Стоянов от " " също оглавява листата. Новото име при е Атанас Зафиров, който сменя. Има Такъв Народ залагат на Андрей Чорбанов.
 

Видин

Заместник-председателят на 49-ото Народно заседание Росица Кирова още веднъж е лидерът на ГЕРБ- във Видин. Тя беше част и от партията на Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в, само че я напусна. Кадърът на Демократична България - Любен Иванов, сходно и на предишните парламентарни избори, е отпред на листата на ПП-ДБ. Останалите партии вършат смяна във водачите си. Вместо Станислав Анастасов  Станислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в държавното управление на Пламен, залагат на Иво Цанев - някогашен депутат от. Настоящият народен представител от " " Вера Александрова сменя Филип Попов. Румен Гечев е новият лидер на листата на, само че партията не взе мандат на последните избори от Видин.

Враца

Във Враца отпред за ГЕРБ- е регионалният координатор на партията Красен Кръстев. И тук няма изненада. И този път Деница Симеонова оглавява листата на обединението " - ", Валентин Тончев от заменя Цветан Енчев. Ивайло Папов е отпред на листата от " ". Промяна има при листата на - Генади Събков, който беше претендент за кмет на Мездра, сменя Атанас Зафиров. " " залага на Иван Клисурски.

Габрово

Заместник-председателят на и някогашен кмет на Габрово Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител, предстоящо, повежда борбата за града. За четирите мандата в Габрово против него се изправя Явор Божанков от " - ", Юсеин Вейселов от, Димитър Гърдев от " ", Иван Ченчев от, депутатът Даниел Петров от " ", който резервира водачеството си, ще мерят сили.

Добрич

Депутатът от ГЕРБ- Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е още веднъж оглавява партията в Добрич. ПП-ДБ издига още веднъж депутата Ивайло Мирчев. Константина Петрова от " " и Ертен Анисова от са още веднъж водачи. залага на Мая Димитрова, която беше представител в 45-ия парламент на партията. Листата на " " ще води Александър Александров.

Кърджали

Безспорно една от най-интересните борби. Бастионът на обичайно дава водачеството на листата на ръководителя на придвижването. И в този момент това е. Миналогодишният лидер беше Мустафа Карадайь. ГЕРБ- още веднъж залагат на Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която не съумя да завоюва мандат на предходните избори. Тя е лидер и на още една листа за Пловдив-област, което ѝ подсигурява място в новия парламент. Изненада има при ПП-ДБ, които на предходните избори заложиха на Атанас Атанасов  Атанас Атанасов Атанас Атанасов приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има, само че в този момент изборът се е спрял на общинския консултант и предприемач Радослав Милев. " " залагат на Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска, който беше и миналогодишният лидер, - на някогашния министър на туризма Христо Проданов  Христо Проданов Христо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и шеф на заведения за, а Има Такъв Народ - на депутата Цветан Предов.

Кюстендил

Бившият министър на вътрешните работи в държавно управление на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г още веднъж води листата на ГЕРБ-, Георги Стамов също остава лидер на листата на " " - " ". Листата на ще оглави Николай Златарски. залага на Николай Каварджиклиев, " " дава водачеството отново на Димчо Димчев, а партията на Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в - на Снежанка Траянска.

Ловеч

В Ловеч позициите си резервират някогашният министър на районното развиване Николай Нанков  Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и благоустройството до 31 август 2018 година Той е от ГЕРБ-, Искрен Арабаджиев от " - ". Промени има в листата на - Атидже Вели замества Станислав Анастасов  Станислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в държавното управление на Пламен, както и в тази на " " - Ивелин Първанов ще е лидер на мястото на Николай Дренчев. Начело на листата на още веднъж е Ирена Анастасова. Листата на " " се оглавява от Филип Станев.

Монтана

В Монтана за първи път отпред на листата на ще е водачът на Румен Христов  Румен Христов Румен Христов е български политик, претендент за президент на Съюз на демократичните сили. Христов е роден на 27.12.1955 година в, който до момента се кандидатираше от София. На предишните избори лидер беше Ирена Димова. Останалите водачи са някогашната регионална шефка Ванина Вецина от " - ", за отпред на претендентите още веднъж е Димитър Аврамов. Той беше задържан през юли 2012 година, когато беше народен представител от, поради обвиняване за търговия с въздействие. Другите водачи са - още веднъж Петър Петров от " ", Велизар Енчев от, вместо Стоян Мирчев и Владимир Владимиров от " ".

Пазарджик

Първото място на листата на ГЕРБ- в Пазарджик още веднъж е за Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на. ПП-ДБ още веднъж залагат на Ивайло Шотев. Изненада има при - няма да е лидер на листата на придвижването за пръв път от няколко вота - първото си място той отстъпва на евродепутата Искра Михайлова  Искра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 година в София, България.   Завършила е компетентност. В конкуренцията за 8-те депутатски места от региона влизат отново Стоян Таслаков от " " и Драгомир Стойнев  Драгомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 година в Триполи, Либия. Той е икономист, ученик на от. Андрей Чорбанов е лидерът на " ".

Перник

В Перник е забавно при " - " - лидер ще е, вместо. Срещу него се изправят Петя Димитрова от " ", Георг Георгиев от, който се явява от региона, някогашният общински консултант Борис Цветков от, Искра Михайлова  Искра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 година в София, България.   Завършила е компетентност от, Димо Дренчев от " " и Петя Димитрова от Има Такъв Народ.

Плевен

Водач на листата на ГЕРБ- още веднъж е Пламен Тачев. ПП-ДБ замениха отделилия се от обединението с някогашния министър на стопанската система Богдан Богданов. Георги Свиленски сменя Румен Гечев отпред на, още веднъж избират Марио Рангелов, а " " - Ивелин Първанов. Водач, както се и чака, на листата на Има Такъв Народ е водачът Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в.

Пловдив-град

Лидерска борба се чака и в Пловдив. Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г оглавява две листи - едната за 25-и МИР София, а другата - точно за Пловдив-град. Той ще се изправи против съпредседателя на " " - " ", който ще размени - лидер на листата на обединението за евровота., " " и залагат на претенденти, които и различен път са водили листите им в града - Танер Али, Ангел Георгиев и Иван Петков, който е локалният водач на. Листата на " " този път ще води Станислав Балабанов, вместо Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова, който този път няма водачески позиции.

Пловдив-област

Изненади има при водачите в Пловдив-област. От ГЕРБ- са решили да слагат на челно място някогашния ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, която на предходни избори водеше единствено в Кърджали. И това е втората листа, която тя оглавява. Тя застава преди всичко в листата на мястото на напусналия през 2023 година политиката Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко. Коалиция ПП-ДБ залага на някогашния министър на стопанската система Богдан Богданов, вместо на досегашния народен представител Росен Костурков. Промяна има и при водачите на " " и - Кръстьо Врачев застава вместо Стоян Таслаков, а социалистите залагат на филолога Веска Ненчева, вместо на дългогодишния народен представител Манол Генов. Промяна няма при и " " - енергийният специалист Рамадан Аталай  Рамадан Аталай Рамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 година се ще се бори за място в 13-и следващ парламент, а Станислав Балабанов - в пети.

Разград

В Разград за първи път листата на ГЕРБ- ще води, откакто досегашният титуляр Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, бе определена за арбитър в Конституционния съд. В също има смяна - мястото на някогашния зам.-председател на партията Ахмед Ахмедов, подал оставка от поста през ноември след водача Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от Движение за права и свободи Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, ще заеме новият съпредседател на групировката Джевдет Чакъров  Джевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със. Промяна има и в листата на, която ще бъде водена от водача на партия " МИР " Симеон Славчев. При " - " лидер още веднъж е, а при " " - Ивайло Хъневски. Листата на " " оглавява Тезджан Сабри.

Русе

В Русе, където Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, обичайно е първа в листата на ГЕРБ-, в този момент мястото заема някогашният общински консултант Бедрос Пехливанян., " " и резервират досегашните си водачи - Ализан Яхова, Златан Златанов и някогашния министър на земеделието. За коалиция " - " листата още веднъж повежда икономистът Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на, а тази на " " - Драгомир Петров.

Силистра

Размествания има и в челните места в Силистра. Първи в листата на ГЕРБ- е Тома Биков  Тома Биков Тома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 година в Бургас. Завършва актьорство за вместо някогашния народен представител и регионален шеф Ивелин Иванов, а обединението " - " избира Богомил Петков вместо Стоян Георгиев. залагат още веднъж на Иво Атанасов, а " " - на Емил Трифонов. и " " резервират водачите си - листата на ще води Джевдет Чакъров  Джевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със, а Маргарита Генчева - тази на " ".

Сливен

От Сливен без изненади ГЕРБ- още веднъж залагат на някогашния аграрни министър Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ " Добри, а " - " - на Татяна Султанова. Водачът на листата на този път няма да е Хатидже Георгиева, а Хюсеин Хафъзов, който дружно с Лютви Местан  Лютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в напусна през 2016 година и стана съучредител на партия ДОСТ. През 2018 година се завърна измежду редиците на придвижването. Водачът на в града още веднъж е Деян Дечев, на " " - Климент Шопов, а на " " - Иван Кючуков.

Смолян

Без основни промени са водаческите позиции в Смолян - отпред на листата на ГЕРБ- остава някогашният народен представител доктор Красимир Събев, а на " " - " " - Михал Камбарев. Хайри Садъков отново ще води листата на, а Ангел Георгиев - на " ". За на челното място се завръща някогашният ръководител на общинския съвет в Златоград Емил Хумчев, а в " " то отива при Борислав Пешев.

23 МИР София

Това е най-големият изборен регион в страната, който праща в Народното събрание 19 депутати. Начело на листата на ГЕРБ-, обаче, вместо водача на Румен Христов  Румен Христов Румен Христов е български политик, претендент за президент на Съюз на демократичните сили. Христов е роден на 27.12.1955 година в, застава общинският консултант и някогашен началник на столичните общинари Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска. За следващ път лидер на листата на " - " ще бъде съпредседателят ѝ. и " " залагат също на нови хора - придвижването издига Тимур Халилов от младежкото, а " " - зам.-председателя на партията Цончо Ганев. В по традиция листата ще води Христо Проданов  Христо Проданов Христо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и шеф на заведения за, а в " " - Павела Митова.

24 МИР София

Начело на листата на ГЕРБ- този път застава Рая Назарян, която закупи известност около договарянията за ротацията сред ГЕРБ- и ПП-ДБ. Тя сменя Тома Биков  Тома Биков Тома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 година в Бургас. Завършва актьорство за. Листата на " - " ще води още веднъж Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, а на тази на " " - още веднъж Петър Петров. Промяна няма и при, лидер е Едиз Саидов, на - Георги Свиленски, а на " " - Ивайло Вълчев. Районът изпраща 13 народни представители.

25 МИР София

Голямата лидерска борба е в столичния 25-и многомандатен изборен регион, който до 2013-а беше най-големият в страната, а сега дава 13 мандата. За следващ път в региона един против различен се изправят ръководителят на и някогашен министър председател Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, депутатът Христо Петров (Ицо Хазарта) от името на " - ", зам.-председателят на Станислав Анастасов  Станислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в държавното управление на Пламен, водачите на " ", и " ", и Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в. В този региони водачи на листи са още някогашният основен прокурор и Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от.

София-област

" - " издигна още веднъж за лидер в София-област доктор. Срещу него се изправят още веднъж някогашният вътрешен министър Младен Маринов  Младен Маринов Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен. Завършил е " Право'' в УНСС, от ГЕРБ-, Цветан Енчев от, Ангел Славчев от " ", Иван Ченчев от и Силви Петров от " ".

Стара Загора

В Стара Загора водачи още веднъж са някогашният учебен министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009, който води листата на ГЕРБ-, Радослав Рибарски от ПП-ДБ, партийният зам.-председател на Халил Летифов и Искра Михайлова  Искра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 година в София, България.   Завършила е компетентност от " ". В лидер в региона става Драгомир Стойнев  Драгомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 година в Триполи, Либия. Той е икономист, ученик на на мястото на някогашния обществен министър, а отпред на листата на " " отива сценаристът Александър Вълчев.

Търговище

В Търговище още веднъж се кандидатират някогашният министър на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по от ГЕРБ-, Илина Мутафчиева от обединението " - " и Джейхан Ибрямов от. Промени в челните места има в листите на " ", и " " - там водачи стават надлежно Веселин Вешев, Йорданка Георгиева и Тезджан Сабри.

Хасково

В Хасково някогашният министър на финансите от " " за следващ път се изправя против някогашния енергиен министър на. На челното място в листата на застава Станислав Анастасов  Станислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в държавното управление на Пламен, който заменя младежкия водач на придвижването Сезгин Мехмед. В Атанас Зафиров остава лидер на листата на социалистите, а Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска - на тази на " ". Водачът на " " се сменя и на първото място застава Александър Марков.

Шумен

В Шумен за първи път от доста време насам листата на ГЕРБ- няма да води някогашният учебен министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009. Вместо него първи е регионалният координатор в града Любомир Христов. Бившият министър председател обаче резервира челната си позиция в листата на ПП-ДБ. В борбата за депутатско място от региона влизат още ръководителят на регионалната конструкция на Айсел Руфад, Веселин Вешев от " ", Борислав Гуцанов от и Ивайло Костадинов от " ".

Ямбол

В Ямбол първите места повтарят съвсем изцяло тези от предходните избори. Димитър Иванов води за ГЕРБ-, Мирослав Иванов - за " - ", Никола Димитров - за " ", - за и Александър Марков - за " ". Единственото ново име е Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден, който застава отпред на листата на, откакто предходният лидер Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас стана подуправител на Българска народна банка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР