Дмитро Кулеба е сред звездите в световната дипломация. Той е

...
Дмитро Кулеба е сред звездите в световната дипломация. Той е
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Русия праща сбирщина от чеченци и частни главорези в Украйна, скоро ще се разбере за зверствата им

" Дмитро Кулеба е измежду звездите в международната дипломация. Той е прав, че украинците по храбър метод се борят за полезностите на демокрацията, на Организация на обединените нации, за правата на индивида, които Русия нарушава. Украинците се борят и за нашия народен интерес ". Това съобщи някогашният посланик и политик от Демократична България Стефан Тафров пред БНР.

" Ние публично не предоставяме въоръжение на Украйна и се наложи Демократична България да внесе текст в Народното събрание, с който да се развържат ръцете на държавното управление. Като вносители, имаме 16 депутати в Народното събрание. Всичко към този момент зависи от ръководителите на съответните парламентарни комисии. Тази плашливост за въоръжаване не идва от " Демократична България " и даже от ГЕРБ-СДС ни последваха. Ние категорично желаеме да предоставим въоръжение в границите на нашите благоприятни условия. Страната ни създава да вземем за пример муниции. Урсула фон дер Лайен даже прикани страните членки да оказват помощ с оръжие на Украйна. Шестима някогашни министри на защитата излязоха с позиция по въпроса за изказванията, че България нямало какво да даде на украинците. По време на Втората международна война Съединени американски щати дават голямо количество оръжие на Съветския съюз. Ако това не се беше случило, може би войната щеше да завърши бързо, в интерес на хитлеристите. От позиция на българския народен интерес Украйна би трябвало да надделее против агресорите ", сподели още Тафров.

" Руските войски са направили жестокости в Донецка област и това скоро ще стане ясно. В Украйна Русия изпраща всякаква пасмина от чеченци и частни армии. Това са главорези, които евентуално са насърчавани да правят военни закононарушения ", безапелационен е някогашният посланик.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР