dm България отчете ръст на оборота от 22,8% за последната

...
dm България отчете ръст на оборота от 22,8% за последната
Коментари Харесай

dm България отчита ръст на оборота и повишен интерес към асортимента от устойчиви стоки

dm България регистрира растеж на оборота от 22,8% за последната финансовата година, която за компанията е в интервала 01.10.2021 г.- 30.09.2022 година В последните 12 месеца една от водещите вериги за търговия с дрогерийни артикули влага 8,2 млн. лева и отвори своя магазин №100 у нас. След като през септември беше „ открит “ българският онлайн магазин на dm, на 07.11.2022 компанията започва и мобилното си приложение за извършване на покупки с близо 8 500 артикули в 86 дрогерийни категории.
 
dm България регистрира и нараснал интерес към асортимента от над 1 500 био и устойчиви артикули – храни, козметика и битова химия. Компанията стартира и първата всеобща Upcycling марка козметика, направена от остатъчни материали от други производства. Всички тези артикули са значими за хората, които се стремят към резистентен метод на живот. Не на последно място, през миналата година, клиентите на dm демонстрираха високо утвърждение и към ценовата тактика „ Трайно преференциално “, която подсигурява, че цената на даден артикул няма да се трансформира най-малко четири месеца след датата, посочена на етикета.
 
Като виновна компания, през последната финансова година dm поддържа и значими обществени дела. В интервала 01 октомври 2021 г.-30 септември 2022 година бяха дарени повече от 30 000 лева за развиване на активността на Фондация „ Живот със Синдром на Даун “ и на SOS Детски Селища.
 
Във връзка с резултатите на dm България през последната финансова година ръководителят на Борда на шефовете на компанията Андрей Петров съобщи: „ Ние изпращаме сполучлива финансова година с впечатляващ растеж на оборота, което се дължи на неуморната работа на всички сътрудници в dm, за което им благодаря! Резултатите ни са и доказателство, че хората харесват разнообразието от дрогерийни артикули с високо качество на рационални цени и на драго сърце пазарят в нашите магазини. С отварянето на нашия стотен магазин, със старта на онлайн магазина и на мобилното ни приложение от ден на ден клиенти ще могат да се възползват от удобството, което им предоставяме. “
 
dm България е част от водещата група за търговия с дрогерийни артикули в Германия и Централна и Източна Европа (ЦИЕ) – dm drogerie markt, която за финансовата 2021/2022 година регистрира растеж на оборота от 10,7% до 13,5 милиарда евро. Подгрупата Австрия и ЦИЕ, която обгръща Австрия и 12 страни от района, в това число и България, регистрира растеж на оборота от 13,5% до 3,6 милиарда евро. Общо магазините на концерна dm са 3 945, а чиновниците са повече от 71 620.
 
С рекорден оборот от близо 215 млн. лева, веригата за поредна година е водач в бранша у нас
 
За последната финансова година dm България отбелязва рекорден оборот от 215 млн. лева По този индикатор компанията е водач по оборот в бранша на търговията с дрогерийни артикули в страната.
 
Според Андрей Петров аргументите за впечатляващия растеж от 22,8% и за рекордния оборот са няколко. На първо място е методът на работа на компанията, който предлага голямо многообразие от над 16 000 продукта за хубост, здраве, персонална и домашна хигиена, грижа за бебето и по този начин нататък, извършване на покупки в комфортни и уютни магазини и способена консултация от чудесно квалифициран dm дрогерист.
 
Втората причина е ценовата тактика на компанията „ Трайно преференциално “, която подсигурява, че най-малко четири месеца след датата указана на етикета на даден артикул, неговата цена няма да се усили. Така „ Трайно преференциално “ се утвърждава като ценови модел, който поддържа рационалното извършване на покупки, лимитира непотребното харчене на пари и презапасяването и дава сигурност и успокоение във времена на растяща инфлация и изменящи се цени.
 
В България към този момент има 100 dm магазина
 
Друга причина за рекордния оборот е експанзията на dm България. На 09.11.2022 година компанията откри своя магазин №100 в кв. „ Студентски град “, гр. София. Общо през последната финансова година бяха открити 7 нови магазина. Освен, че беше разширена мрежата в градове, в които dm към този момент участва, бяха открити филиали и в нови градове като Троян, Пирдоп, Севлиево и Търговище.
 dm
Андрей Петров споделя: „ За нас откриването на нов магазин не е просто отваряне на търговски обект. Ние одобряваме това като ангажимент да подобрим средата, в която развиваме активност. “ В тази връзка dm България осъществя акция за облагородяване на фасадите към своите магазини. През последната година в границите на акцията „ Вдъхновени от изкуството “ пет филиала бяха изрисувани с графити от надарения Street Art актьор Йоан Ценков – Ja0ne.
 
В интервала 01 октомври 2021 г.- 30 септември 2022 година dm влага 8,2 млн. лева в страната
 
dm България продължава дейната си капиталова стратегия като през последната финансова година размерът на вложенията набъбна с 21,8% и доближи съвсем 8,2 млн. лева Инвестициите на компанията са разграничени в четири съществени посоки – разширение на мрежата от магазини, възобновяване на съществуващите филиали, развиване на онлайн магазина и образование на чиновниците на компанията.
 
Всеки трети от клиентите на онлайн магазина на dm употребява услугата за експресно приемане в магазин
 
На 13.09.2022 година dm България „ отвори “ своя български онлайн магазин, който се намира на познатия адрес www.dm-drogeriemarkt.bg. В него клиентите на веригата могат да открият близо 8 500 от обичаните си дрогерийни артикули, които да поръчат умерено от всяко място в комфортно за тях време.
 
Една от най-харесваните функционалности е услугата „ Експресно приемане в магазин “. С нея всеки клиент, който има регистрация в „ Моят dm акаунт “, гратис може да съобщи приемане на поръчката си в най-удобния dm магазин и да я вземе в границите на 3 часа. dm България предлага и доставка с пощальон, която е безвъзмездна за поръчки над 100 лв..
 dm
Във връзка с отварянето на онлайн магазина Цонка Иванова-Терзиева, шеф „ Маркетинг и доставяне “ на dm България, съобщи: „ Откриването на онлайн магазина ни е последваща стъпка в одобряването на dm като обичана верига на хората за извършване на покупки на дрогерийни артикули. За нас като компания, която слага индивида в центъра на своята активност, е доста значимо, че по този начин хора от градове, в които нямаме магазини могат да пазарят бързо и комфортно от dm. “
 
Стартира и мобилното приложение на dm в България, което с изключение на онлайн магазин е и платформа за специфични отстъпки, онлайн брошури и  отстъпка за рожден ден
 
На 07.11.2022 година dm България пусна и своето мобилно приложение, с което надгражда потребителско преживяване при извършване на покупки в онлайн магазина на компанията. То към този момент може да бъде изтеглено от и.
 
Приложението е основано съгласно модерните уеб трендове, като преди всичко е сложено удобството на хората — навигацията е интуитивна, а извършването на покупки е бързо и комфортно. Освен това, то е и платформа за специфични оферти, персонализирани за всеки обособен клиент съгласно неговите желания. Отстъпката “Рожденик ” да вземем за пример може да се употребява отсега нататък само през мобилното приложение.
 
Зелени етикети отбелязват устойчивите артикули
 
Както във физическите, по този начин и в онлайн магазина си, dm България, вкара специфични обозначения за био и натуралните артикули от асортимента. В магазините това са специфични зелени етикети, а в онлайн каналите за продажба – специфични иконки. По този метод  компанията се стреми да насърчи устойчивото ползване.
 
Част от този блян е въвеждането на българския пазар на най-новата dm марка – No Planet B. Разработването на този бранд е гражданска война в козметичната промишленост, защото продуктите са от материали, които биха били изхвърлени. Например, маслото от кафе се добива от наслойка от заведенията, а плодовите аромати са от избавени от изхвърляни плодове. Разбира се, всички опаковки са от рециклиран и рециклируем материал. Към момента серията No Planet B е от 12 продукта за грижа за тялото и косата.
 
dm провежда Giving Friday и продава чорапи с идея
 
През последната финансова година dm България разшири обсега на своите CSR начинания, обединени под мотото „ Заедно за по-добър живот “. За трета поредна година компанията не организира „ Black Friday “, а Giving Friday и подари 3% от дневния си оборот в деня на огромното извършване на покупки на SOS Детски селища. Събраната сума беше в размер на 15 000 лв.. Те бяха дарени в поддръжка на звено „ Майка и бебе “, гр. Габрово, което дава краткотрайно настаняване до 6 месеца на бременни дами и майки в риск да изоставят децата си, предизвиква родителската обвързаност, подкрепя младите майки посредством обществено, психическо и юридическо консултиране и поддръжка.
 
През месец март 2022 година dm поддържа самодейността на Български Червен кръст за набиране на материални дарения за потърпевшите от войната в Украйна хора и подари повече от 5 500 хигиенични продукта като дезинфектанти, пасти и четки за зъби, шампоани и доста други.
 
Друга значима самодейност е поддръжката за фондация „ Живот със Синдром на Даун “. Вече шест години dm България е един от главните сътрудници на благородната идея. През последната финансова година бяха проведени две съществени акции. Първата се организира в интервала 01 май-31 август 2022 година При всеки закупен слънцезащитен артикул с dm марката SUNDANCE 0,10 лв. или общо 12 000 лева бяха дарени на фондацията в поддръжка на разнообразни планове по приспособено плуване, физиотерапия, арт терапия и музикотерапия за 50 деца със синдром на Даун от разнообразни градове в България.
 
Втората значима самодейност е партньорството във връзка отварянето на dm магазин №100. През цялата 2022 година в магазините на компанията се предлага специфична серия шарени чорапи, чийто дизайн е въодушевен от това значимо събитие. Цялата сума от продажбата на чорапите – 25 300 лева -  ще бъде ориентирана към поддръжка на фондация „ Живот със Синдром на Даун “.
 
dm България събра 8 тона опаковки и откри станция за наново пълнене на препарати
 
През последната финансова година dm България разшири обсега на самодейностите си и в поддръжка на устойчивото развиване. В рамките на акцията „ Ще остана опаковка и в идващия си живот “ бяха събрани близо 8 тона пластмасови опаковки, които ще бъдат превозени в Германия. Там ще бъдат модифицирани в първокласен рециклат и още веднъж ще влязат в приложимост в козметичната промишленост. В рамките на своя ангажимент за запазване на естествените запаси dm подари 5 000 лв. и 5 000 дръвчета в поддръжка на самодейността „ Новата гора на София “ на Столична община. Почти 1500 дръвчетата бяха засадени от чиновници на компанията на откриващото събитие на есенната залесителна акция в края на м. октомври 2022 година
 
Друга самодейност за понижаване на пластмасовите боклуци е инсталирането на първата станция на компанията в България за наново пълнене на био препарати от марката Planet Pure. Тя се намира в магазина в мол Paradise Center в София. Хората могат да избират сред препарат за миене на съдове с алое вера и лайм, гел за пране с лавандула и салвия, гел за пране Sensitive и гел за пране с алое вера. Препаратите се пълнят в специфични опаковки от 1 л. или 1,5 л., които се закупуват еднократно.
 
С цел понижаване на въглеродния си отпечатък, компанията усъвършенства и потреблението на естествени запаси при ръководството на здания и работните процеси. Например, dm България употребява 100% сила от възобновими източници за работата на половината от своите магазини, както и на Логистичния център. Освен това са конфигурирани енергоспестяващо осветяване и смесители, които употребяват по-малко вода.
 
81% от чиновниците на dm се гордеят с работата си
 
В интервала 01 октомври 2021 г.-30 септември 2022 година броят на чиновниците на dm България набъбна с 14% и надмина 1000 души. В тази връзка Евелина Великова, шеф на dm България с ресори " Обучение и развиване " и " Продажби " декларира: „ Нашите сътрудници са най-хубавият дипломат на dm България като мечтан и харесван шеф, което се потвърждава от наше вътрешно изследване. То беше извършено измежду сътрудниците ни и 88% от тях споделят, че им харесва да работят в dm и биха желали да продължат кариерата си в компанията, а 81% се гордеят с работата си.
 
Една от главните аргументи за високата оценка, която дават чиновниците на dm България, са непрекъснатите вложения в развиване на хората и в основаване на приятна и подкрепяща работна среда. Компанията обезпечава продуктови образования за сътрудниците от филиалната мрежа; тренинги за развиване на мениджърски компетенции; психически уебинари и вдъхновяващи срещи с гост-лектори и опция за присъединяване в разнообразни благотворителни начинания. Затова не е инцидентно, че
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР