Длъжностни лица предупреждават плажуващите, след като опасно морско животно е намерено изхвърлено на пясъка: „Внимавайте“

...
Пристанищният отдел на Марион в Марион, Масачузетс, издаде предупреждение за
Коментари Харесай

Пристанищният отдел на Марион в Марион, Масачузетс, издаде предупреждение за плажуващите в района на залива Бъзардс след португалец мъж от войната беше намерен изхвърлен на пясъка.

Какво се случи?

Португалец от войната беше намерен изхвърлен на плаж в Масачузетс , което предизвиква безпокойство. Капитанът на пристанището посъветва всеки, ужилен от военен мъж, да потърси незабавна медицинска помощ и каза, че плажуващите трябва да „внимават внимателно“.

Силно отровният португалски военен мъж често се нарича медуза, но всъщност е вид, тясно свързан с медузите. Той е най-известен и всяващ страх с жилещите си пипала, които могат да растат до 100 фута дължина.

При докосване тези пипала доставят отрова, способна да парализира и убие малки риби и ракообразни. Въпреки че отровата рядко е фатална за хората, тя причинява силна болка и повдигнати рани по кожата. Може също така да доведе до гадене, повръщане и затруднено дишане.

Струва си да се отбележи, че ако сте в района на Buzzards Bay или където и да е другаде, където са завършили човешки войни, уринирането върху медуза ужилването за облекчаване на болката е просто мит.

„Въпреки това, което може би сте чували, мит е, че пикаенето върху ужилване от медуза прави всичко, за да облекчи болката“, заяви клиниката в Кливланд. „Не само, че няма проучвания в подкрепа на тази идея, но и урината може да влоши ужилването.“

Защо това е загрижено?

Докато опасното океанско създание обикновено се среща в по-топли води, променящият се климат и прегряването на нашата планета са довели до това, че много морски живот се озовава на места, където обикновено не се среща, причинявайки вълнообразни ефекти в много екосистеми.

Променящите се температури също доведоха до приток на португалски войници в други области. През 2019 г. повече от 2600 души край бреговете на Куинсланд, Австралия, са получили лечение за мъжки ужилвания. Съобщава се също, че наблюденията на мъже от войната са се увеличили по британското крайбрежие.

През 2016 г. Корк, Ирландия, преживя „едно от най-големите нашествия на португалската земя на войниците по нашето западно крайбрежие през сто години“, според Irish Water Safety, която приписва нашествието на „тропическия морски въздух [и] много слаби северни ветрове“, съчетани с необичайно високи температури на водата.

Какво се прави по въпроса това?

Изгарянето на мръсна енергия е водещата причина за прегряването на нашата планета, което на свой ред доведе до повишаване на температурите на океана и промени в морските екосистеми. За да спрем тези вредни промени от влошаване, жизненоважно е да премахнем зависимостта си от мръсни енергийни източници, като вместо това се обърнем към възобновяеми енергийни източници като вятър и слънце.

За да помогнем на океаните на индивидуално ниво, Смитсониън съветва да използвате нетоксични почистващи продукти, да купувате продукти, отгледани без пестициди, и да използвате възможно най-малко торове за поддръжка на двора, за да предотвратите оттичането на хранителни вещества, което води до цъфтеж на водорасли.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готино новини и готини съвети, които улесняват да си помогнете, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР