Джоузеф Джеймс О'Конър, който е използвал псевдонима PlugwalkJoe онлайн се

...
Джоузеф Джеймс О'Конър, който е използвал псевдонима PlugwalkJoe онлайн се
Коментари Харесай

Британски хакер е обвинен за хакването на повече от 130 акаунта на известни личности в Twitter, включително на Илън Мъск и Бил Гейтс

Джоузеф Джеймс О'Конър, който е употребявал псевдонима PlugwalkJoe онлайн се призна за отговорен по голям брой обвинявания в хакерство, изнудване, гонене, телеграфна машинация и пране на пари

Емил Василев преди 5 минути 6 Сподели

Най-четени

КриптовалутиЕмил Василев - 16:00 | 09.05.2023

Как биткойн може да трансформира България в най-богатата страна в света

КриптовалутиЕмил Василев - 14:31 | 09.05.2023

Съединени американски щати може да банкрутира на 1 юни, ето какъв е пътят пред криптовалутите

ТелефониТеодора Александрова - 21:55 | 08.05.2023

Гугъл работи върху отстраняването на един от най-големите проблеми на Android

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Британският хакер Джоузеф Джеймс О’Конър се призна за отговорен пред съд в Ню Йорк по обвинявания, че е проникнал допълнително от 130 акаунта на известни персони в Twitter.

Той е откраднал 794 000 щатски $ в криптовалути и е хакнал сметките на известни хора като Илън Мъск, Бил Гейтс, Джо Байдън и Барак Обама, оповестиха голям брой медийни източници през днешния ден.

Според Кенет А.Полит-младши, асистент основен прокурор в наказателния отдел на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, „ незаконните действия на О’Конър са били очевидни и злонамерени, а държанието му е повлияло на живота на голям брой хора “.

„ Той тормозеше, заплашваше и изнудваше жертвите си, като им причиняваше обилни прочувствени вреди “.

Участието на 23-годишния мъж в хакерската офанзива от юли 2020 година докара до ареста му в Испания преди две години.

Като примамва почитателите да им платят с биткойн с вероятността да удвоят парите си, О’Конър и неговият хакерски екип поемат контрола над сметките.

Бандата също по този начин получила достъп до сметките на две медийни фигури в обществените мрежи посредством способ, прочут като замяна на сим карти, и заплашвала да разгласява интимни фотоси и друга информация.

Най-големият пробив в сигурността в историята на Twitter

О’Конър, който е употребявал псевдонима PlugwalkJoe онлайн се призна за отговорен по голям брой обвинявания в хакерство, изнудване, гонене, телеграфна машинация и пране на пари.

Най-сериозните обвинявания плануват оптималната присъда от 20 години затвор. На 23 юни е планувано произнасянето на присъдата на О’Конър.

Акаунтите в Twitter на Уорън Бъфет, Кание Уест, Майкъл Блумбърг, Apple, Uber, Джеф Безос и Бенямин Нетаняху също бяха хакнати от и в следствие бяха те бяха изнудвани да платят с биткойни, с цел да бъдат възобновени сметките.

Хакването на над 130 консуматори на Twitter включваше и голям брой сметки свързани с криптовалутите за измежду които @bitcoin, @coindesk, @ripple, @coinbase и @binance.

Всички тези сметки след това разгласиха едно и също изказване:

„ Партнирахме си с CryptoForHealth и връщаме 5000 BTC на общността, дружно с линк към уеб страница, който няма да споделим тук. “

Греъм Айвън Кларк, младеж от Флорида, за който се счита, че е бил водач на групата, получи тригодишна присъда в затвор за малолетни като част от съглашение за признание на виновността си през юли 2021 година.

Кларк е бил единствено на 17 години, когато е бил упрекнат и е получил оптималното наказване, позволено от Закона за младежките правонарушители на Флорида.

Смята се, че фамозната тайфа е предизвикала най-колосалното нарушаване на неприкосновеността на персоналния живот и сигурността в историята на Twitter, се отбелязва в отчет на Interesting Engineering от 2020 година.

Илън Мъск разгласи криптирани известия в Twitter и още

Междувременно през днешния ден Илън Мъск, новият основен изпълнителен шеф на Twitter, който пое ръководството през ноември 2022 година разгласи директните криптирани известия като част от желанията му да усъвършенства сигурността на инструментите за връзка в Twitter.

„ Пускането на криптираните известия V1.0 би трябвало да стане на следващия ден. Те ще се усъвършенстват бързо. Истината е, че не бих могъл да видя вашите известия, даже в случай че имам опрян револвер в главата си “.

„ Скоро ще има криптиран гласов и видео чат към всеки в тази платформа, тъй че ще можете да говорите с хора на всички места по света, без да им давате телефонния си номер. “

добави още той, обявявайки новите функционалности за потребителите на Twitter
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР