Джосеп Гуардиола беше избран за най-добър треньор на изминалия сезон

...
Джосеп Гуардиола беше избран за най-добър треньор на изминалия сезон
Коментари Харесай

УЕФА раздаде индивидуалните награди за миналия сезон

Джосеп Гуардиола беше определен за най-хубав треньор на миналия сезон от УЕФА. Каталунският експерт остави след себе си двама италианци - Лучано Спалети и Симоне Индзаги.

Гуардиола записа феноменална акция отпред на Манчестър Сити. Под негово управление " жителите " за първи път в историята си победиха в Шампионската лига, а също така завоюваха купата в Премиър лийг и ФА Къп.

" Поздравления за Пеп и щаба му. Това е заслужена премия за всичко, което реализираха през сезона. Невероятно е да направиш требъл, а спечелването на Шампионската лига беше в действителност специфичен миг. Гуардиола е извънредно фокусиран върху това да реализира триумфи. Той постанова стандарти, които провокират непрекъснато тима да преследва най-високите оценки ", показа спортният шеф на Ман Сити Чики Бегиристайн.

Головата машина на Манчестър Сити Ерлинг Холанд завоюва премията на УЕФА за Най-добър състезател през предишния сезон. 23-годишният норвежец вкара 52 гола във всички шампионати, усъвършенства куп върхове и имаше забележителен принос за требъла, до който стигна отборът на Джосеп Гуардиола. Холанд стана голмайстор на Шампионската лига с 12 попадания и топ изпълнител на Премиър лийг, където означи рекордните 36 попадения.

Норвежецът завоюва премията в конкуренцията на Лионел Меси, който остана втори, и своя съотборник Кевин Де Бройне, приключил на трета позиция в анкетата.

" Чувствам се добре. Спечелих требъл на 22 години. Изживявам фантазията си. Да мога да направя това дружно с моите съотборници е нещо особено. Наистина съм благополучен. Това ми дава толкоз доста мотивация да продължа да работя и да спечелвам повече от тези титли. Това е безвъзмездна мотивация. Готов съм да дам всичко от себе си, с цел да имаме още един подобен страховит сезон ", съобщи Холанд.

Легендата на немския футбол Мирослав Клозе пък получи специфичната премия на президента на УЕФА за 2023 година. Рекордьорът по голове на международни шампионати с 16 попадения получи наградата, който се дава за цялостни постижения, кариера и великодушие. Бяха припомнени и два моменти от славната кариера на Клозе, които са знак на феърплей. 

Това бяха случаите когато той си признава, че е играл с ръка откакто вкарва за отбора си Лацио, както и когато тимът му Вердер получава дузпа, само че нападателят споделя на съдията, че нарушаване против него не е имало.

Предишни носители на премията са Ариго Саки, медицинският екип, който избави живота на Кристиан Ериксен на Евро 2020 (сред тях и българинът Валентин Великов), Дидие Дрогба, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм, Франческо Тоти, Йохан Кройф, Франц Бекенбауер, Еузебио и други.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР