Джорджия Мелони съобщи на президента на Италия Серджо Матарела в

...
Джорджия Мелони съобщи на президента на Италия Серджо Матарела в
Коментари Харесай

Дясната коалиция предложи Мелони за премиер на Италия

Джорджия Мелони заяви на президента на Италия Серджо Матарела в петък, че е подготвена да стане министър-председател и може бързо да сформира ново държавно управление макар разстройствата в нейната дясна коалиция, предава Ройтерс.

Мелони, началник на националистическата партия " Италиански братя ", се срещна с президента дружно с главните си съдружници - Матео Салвини, който управлява крайнодясната " Лига ", и Силвио Берлускони, създател на консервативната партия " Форца Италия ".

" Готови сме да съставим държавно управление допустимо най-бързо ", сподели Мелони пред кореспонденти след извънредно късата среща, която продължи едвам 15 минути.

Очаква се Матарела да я повика назад в кабинета си по-късно денем, с цел да й разпореди публично да стане министър-председател, а новият кабинет евентуално ще постави клетва през уикенда.

Консервативният блок на общите избори на 25 септември, като партията на Мелони взе най-вече гласове, поставяйки я в позиция да стане първата жена министър-председател на Италия.

Новата администрация е изправена пред набор от плашещи провокации, в това число задаваща се криза в третата по величина стопанска система в еврозоната, растящи сметки за сила и войната в Украйна.

Задачата да се сглоби новият екип се оказа доста по-бурна от предстоящото, като след изборите.

В записка, която остави на обществено място в Народното събрание предходната седмица, 86-годишният Берлускони написа, че намира Мелони за " превъзходна... преобладаваща... арогантна... обиждаща ".

Бившият премиер-ветеран, когато сподели на своите депутати, че упреква Украйна за войната с Русия и разкри, че е разменил дарове и " благи писма " с съветския президент Владимир Путин.
 Украйна към Берлускони: Пиян ли си, брато?
Украйна към Берлускони: Пиян ли си, брато?

Подоляк похвали упования идващ министър председател на Италия, крайнодясната Джорджия Мелони

Впоследствие Мелони излезе с изказване, че. " Всеки, който не е склонен с този крайъгълен камък, не може да бъде част от държавното управление ", сподели тя.

Дясната ръка на Берлускони във " Форца Италия " Антонио Таяни се чака да бъде идващият външен министър. Той отлетя за Брюксел в четвъртък за диалози със съдружниците от Европейски Съюз и ги увери, че партията му осъжда " неприемливото " навлизане на Русия в Украйна.

Решаващият пост в министерството на стопанската система се чака да отиде при Джанкарло Джорджети, заместник-председател на " Лига " и министър на промишлеността в отиващото си държавно управление, ръководено от Марио Драги.

Мелони ще произнесе първата си тирада пред Народното събрание идната седмица и би трябвало да завоюва избор на доверие и в двете камари, преди публично да поеме своите пълномощия.
 Джовинеца, джовинеца, примавера ди белеца! *
Джовинеца, джовинеца, примавера ди белеца!*

Там е работата, че за тази налудничава обстановка не са отговорни водачите, а народите. Ако народите не бяха такива, каквито са, водачите нямаше да се вършат на това, на което се правят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР