Джорджа Мелони избра Брюксел за първото си посещение в чужбина

...
Джорджа Мелони избра Брюксел за първото си посещение в чужбина
Коментари Харесай

Мелони и ЕС: Първа визита на италианския премиер в Брюксел

Джорджа Мелони избра Брюксел за първото си посещаване в чужбина като министър председател на Италия. Тя организира срещи с ръководителите на европейските институции: Роберта Мецола, ръководител на Екологичен потенциал, Урсула фон дер Лайен на Европейска комисия и Шарл Мишел на Европейския съвет. Мелони имаше опция да набележи целите на Италия на равнище Европейски Съюз. Коментира, че срещите ѝ са минали добре.

 
Дадох сигнал, че Италия явно желае да взе участие, да си сътрудничи и да пази националните си ползи, вътре в европейското измерение. Заедно с нашите европейски сътрудници търсим най-хубавите решения на огромните провокации, пред които сме изправени.
Джорджа Мелони – министър председател на Италия

Мелони желае да промени метода, по който нейните сътрудници от Европа може да я възприемат. Наблюдатели означават, че тя коренно е смекчила антибрюкселската си изразителност и в този момент гледа на институциите на Съюза като евентуални съдружници, а не като „ спирачка “ за нейните цели.

 
Интересно е да следим този опит на Джорджа Мелони да се препозиционира от твърдата националистическа десница към консервативната десница. Да забележим доколко и какъв брой дълго ще продължи това изпитание.
Натали Точи – шеф на Института за интернационалните връзки

Някои от по-спорните тематики от диалозите включваха енергетиката и миграцията.

По-голям консенсус бе реализиран за войната в Украйна. Но специалистите разясняват, че усмивките и общителните думи последователно ще отминат, а идващите месеци ще бъдат решаващи за бъдещето на връзките сред Рим и Брюксел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР