Джордж Сорос е личност на годината на "Файненшъл таймс"Британският вестник

...
Джордж Сорос е личност на годината на "Файненшъл таймс"Британският вестник
Коментари Харесай

Джордж Сорос е личност на годината на "Файненшъл таймс"

Джордж Сорос е персона на годината на "Файненшъл таймс"
Британският вестник „ Файненшъл таймс “ разгласи милиардера и човеколюбец Джордж Сорос за персона на 2018 година.

"За персона на годината "Таймс" нормално взема решение въз основа на достиженията. В случая със Сорос, тази година бе взето решение въз основа на полезностите, които той приветства", написа за претекстовете си изданието.

Сорос (88), по генезис евреин от Унгария, е описван като "баща на промишлеността на хедж-фондовете", само че и като човек, обявявал се за демократичната народна власт и отвореното общество и който "чрез филантропия се бори против авторитаризма, расизма и нетолерантността ".

Агенция Франс Прес напомня, че Джордж Сорос е бил и жертва на националистите и последователите на теориите за интрига в Европа и Съединени американски щати. Те го упрекват, че със своите филантропични действия посредством неправителствени организации поддържа противозаконната имиграция.

Фондация Сорос реалокира седалището си от Будапеща в Берлин през август, откакто държавното управление на Виктор Орбан одобри закон "Стоп Сорос".

Американският президент Доналд Тръмп упрекна Сорос, че е плащал на дамите, които стачкуваха против противоречивата кандидатура на Брет Кавано за Върховния съд.

Сорос стана цел на теоретиците на конспирации и когато консервативните критици го упрекнаха, че скрито финансира "кервана от мигранти", който от страните от Централна Америка през Мексико се насочи към Съединени американски щати.

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати (ФБР) през октомври откри взривни устройства в пощенската кутия в къщата на Сорос в щата Ню Йорк. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР