Джонсън обвинявал френския президент, че е подмазвач на Путин, заяви

...
Джонсън обвинявал френския президент, че е подмазвач на Путин, заяви
Коментари Харесай

Борис Джонсън наричал Макрон подмазвач на Путин и ненормалник

Джонсън упреквал френския президент, че е " подлизурко на Путин ", съобщи Гуто Хари, някогашен шеф по връзките на министър-председателя, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В началото на март 2022 година, когато десетки хиляди украинци избягаха от страната си поради почналата на 24 февруари съветска инвазия, английските медии и няколко европейски страни разкритикуваха дребния брой бежанци, признати от Обединеното кралство.

" Макрон продължи да подлага на критика Борис доста непосредствено и мненията му излязоха на първа страница на " Гардиън ", напомни Гуто Хари в новия епизод на подкаста си " Безпрецедентно ", оповестен онлайн през днешния ден.

Гуто Хари описа, че на среща със съветниците си министър председателят се впуснал в гневна офанзива против Еманюел Макрон, като го нарекъл " ненормалник " и " подлизурко на Путин ".

" Трябва да свалим ръкавиците ", " би трябвало да се заемем със " жабарите ", декларирал още Джонсън, съгласно някогашния му консултант.

Англия е дълготраен покровител на Киев в спора му с Москва. Лондон към този момент беше посочил песимизъм към опитите на френския президент да убеди съветския президент Владимир Путин да не нахлува в Украйна.

Според Гуто Хари визитата на френския президент в Москва няколко седмици преди началото на спора " отвратило " Борис Джонсън. Въпреки това двамата водачи по-късно се помирили.

" Те пиха дружно уиски на срещата на върха на Г-7), нарически се един различен " приятелю мой ", а Борис Джонсън предложения Макрон в Лондон, " с цел да покажем на света, че нашият " броманс " е жив ".

Говорител на Борис Джонсън отхвърли да разяснява репликите, приписани му от някогашния му консултант, като съобщи, че някогашният министър председател не е взел участие в подкаста.

Според формалните данни Англия е издала близо 230 000 визи на украинци от началото на войната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР