Джонсън и Зеленски призовават за пълна изолация на Русия -

...
Джонсън и Зеленски призовават за пълна изолация на Русия -
Коментари Харесай

Джонсън и Зеленски призовават за пълна изолация на Русия - дипломатическа и финансова

Джонсън и Зеленски приканват за " цялостна изолираност на Русия - дипломатическа и финансова ".

Русия би трябвало да бъде изолирана „ изцяло, дипломатически и финансово ", се споделя в изказване от " Даунинг стрийт ".

Премиерът на Англия Борис Джонсън назова съветския президент Владимир Путин " деспот ", а нахлуването в Украйна - " непоносимо и варварско начинание “

Той съобщи, че западните съдружници приготвят " голям " пакет от наказания против Русия, и се обърна към народа на Украйна: " Не можем и няма да гледаме в профил ".

Преди два дни в телевизионно послание към нацията Джонсън назова съветския президент Владимир Путин " деспот ", който в никакъв случай няма да " подчини националното възприятие на украинците ".
Украйна е страна, която от десетилетия се радва на независимост и народна власт и на правото сама да избира ориста си, сподели той.

„ Ние и светът не можем да допуснем тази независимост да бъде просто погубена. Не можем и няма да гледаме в профил. Именно тъй като през последните месеци бяхме толкоз разтревожени от съветското заплашване, Обединеното кралство стана една от първите страни в Европа, която изпрати отбранително оръжие в помощ на украинците. Други съдружници към този момент направиха същото и ние ще създадем всичко допустимо през идващите дни “, добави министър председателят.

Днес, съгласно нашите съдружници, ще договорим огромен пакет от стопански наказания, които имат за цел навреме да затруднят съветската стопанска система.
За тази цел би трябвало също по този начин групово да прекратим зависимостта от съветския петрол и газ, която прекомерно дълго време даваше на Путин опция да управлява западната политика, акцентира министър председателят.

„ Нашата задача е ясна. Дипломатически, политически, стопански и в последна сметка военно - това непоносимо и варварско начинание на Владимир Путин би трябвало да приключи с неуспех “, съобщи Борис Джонсън.

Той се обърна към „ народа на Русия, чийто президент преди малко позволи вълна от принуждение против един славянски народ, към родителите на съветските бойци, които ще изгубят живота си “. „ Не мога да допускам, че това се прави от ваше име “, сподели английският министър председател.

Увери украинците, че „ в този миг на мъка ние сме с вас, молим се за вас и вашите фамилии и сме на ваша страна “.

„ И в случай че идните месеци са мрачни и пламъкът на свободата гори едва, знам, че в Украйна той още веднъж ще пламне блестящо, тъй като при всичките му бомби, танкове и ракети нямам доверие, че съветският деспот в миналото ще покори националното възприятие на украинците и буйната им религия, че страната им би трябвало да бъде свободна. “

Той увери и своите сънародници, че държавното управление ще направи всичко належащо за нейната сигурност.

„ Към нашето отвращение се причисляват другари и съдружници от целия свят. Ще работим с тях колкото и време да е належащо, с цел да подсигуряваме възобновяване на суверенитета и независимостта на Украйна, тъй като този акт на безразсъдна експанзия е нахлуване освен против Украйна. Това е офанзива против демокрацията и свободата в Източна Европа и по целия свят. Тази рецесия е обвързвана с правото на един свободен, върховен и самостоятелен европейски народ да избере личното си бъдеще и това е право, което Обединеното кралство постоянно ще пази “, заключи министър председателят на Англия Борис Джонсън.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР