Джонатан Виера се появи от пейката за Лас Палмас, но

...
Джонатан Виера се появи от пейката за Лас Палмас, но
Коментари Харесай

Лас Палмас взе своето от Селта Виго и се измъкна от дъното в Примера дивисион

Джонатан Виера се появи от пейката за Лас Палмас, само че влизането му се оказа решаващо за триумфа с 2:1 над Селта Виго. Срещата опълчи два тима в дъното на класирането, а успеха изкачи играчите от Канарските острови на 14-о място с 8 точки. Гостите от Виго остават в зоната на изпадащите – 18-и с 5. Начело е Реал (Мадрид) с 21 точки, пред Барселона с 20 и Жирона с 19.

Капитанът Виера все по-често гледа мачовете от пейката по решение на треньора Гарсия Пимиента, само че влизането му в 63-ата минута против Селта Виго сподели, че е фундаментален за отбора. В 67-ата минута гостите откриха резултата посредством Танасис Дувикас, само че в 84-ата Виера вкара от дузпа за 1:1. В 7-ата минута на добавеното време той подаде на Марк Кардона, с цел да бъде обезпечена успеха.

Рафа Бенитес, който води Селта, заложи на петима бранители и тази стена мъчно можеше да бъде преодоляна с продължителното и постепенно разиграване на топката, което предложи Лас Палмас. Но първият късмет беше за тима от Галисия при удар в гредата на Фран Белтран (29-та минута). Добрите благоприятни условия продължиха и в идващите минути, само че гол на норвежеца Странд Ларсен беше анулиран благодарение на технологията за видеопомощ (ВАР).

В 57-ата минута Селта Виго изпрати топката за повторно в гредата, този път дело на Ларсен след центриране. Скандинавецът беше в основата и на гола за гостите, откакто комбинира с Джонатан Бамба и оттова топката отиде у Дувикас за 0:1. В 84-ата минута обаче след пас на Марк Кардона топката стигна до Марвин Парк, повален от бранител в наказателното поле. Виера вкара от 11-те метра за 1:1. След гола жълто-сините натиснаха и бяха възнаградени – първо от 9-те минути добавено време, а по-късно от хитрия пай пас на Виера към Кардона, чийто изстрел беше неспасяем за вратаря за вратаря Вияр.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР