Джон Макенроу е отписал Роджър Федерер, когато швейцарецът се подложи

...
Джон Макенроу е отписал Роджър Федерер, когато швейцарецът се подложи
Коментари Харесай

Легенда не е отписал Роджър Федерер

Джон Макенроу е отписал Роджър Федерер, когато швейцарецът се подложи на интервенция през 2016, само че не счита да повтаря грешката си. Сега 38-годишният тенисист мина през нова хирургическа намеса на коляното, която ще го извади от кортовете до сезона на трева.

При същите условия преди четири години 20-кратният първенец от Големия шлем пропусна шест месеца, само че се завърна на Australian Open 2017 и подвигна купата. Сега за Маестрото ще бъде надалеч по-трудно да повтори този триумф, само че Макенроу си спомня последния мач на Федерер от 2016 против тогавашния ученик на американеца Милош Раонич, и не счита да прибързва със заключенията.

„ Роджър излезе от корта, куцайки, и след това не игра шест месеца. А аз си помислих – това е всичко, край “, сподели седемкратният първенец от Големия шлем.

„ Това беше преди четири години. А той се завърна, откакто не бе играл в продължение на шест месеца и съумя да завоюва Australian Open, печелейки мачове във формат три от пет сета. Това действително е нечувано – да започнеш по този метод след интервенция и след това да триумфираш с три „ мейджъра “. Така че в никакъв случай не би трябвало да го отписвате “, сигурен е Макенроу.

Той съпостави Федерер с 42-годишния шесткратен първенец в „ Супербоул “ Том Брейди, който пренаписва историята на американския футбол.

„ Феноменални са, нали? Как може тези момчета към момента да играят на същото високо равнище? “.

Маестрото трябваше да играе в Дубай, Индиън Уелс, Богота, Маями и на Ролан Гарос, само че няма да има опция да стори това.

„ Дясното ми коляно ме тормози от известно време, “ показа 38-годишният тенисист през своя Instagram профил, обявявайки за интервенцията. „ Надявах се да се оправи, само че след обзор и полемика с екипа ми, взех решение да се подложа на артроскопска интервенция в Швейцария “.

„ След процедурата докторите потвърдиха, че това е било вярното решение и са уверени, че ще се възстановя напълно… Благодарен съм за поддръжката на всички. Нямам самообладание да играя още веднъж скоро, ще се забележим на тревата “.

Бившият №1 ще загуби доста точки за международната класация, защото през 2019 завоюва купата в Дубай, игра край в Индиън Уелс и завоюва в Маями. В Париж имаше да пази полуфинал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР