Джон Иснър може и да напусна Уимбълдън разочарован след днешното

...
Джон Иснър може и да напусна Уимбълдън разочарован след днешното
Коментари Харесай

13 748: Иснър постави нов рекорд за най-много асове


Джон Иснър може и да напусна Уимбълдън отчаян след днешното си проваляне от Яник Синер, само че в това време може да се похвали с ново историческо достижение – американецът към този момент е тенисистът, записал най-вече асове в Тура.

Големият Джон към този момент има 13 748 директни точки от начален удар, с което изпревари предходния връх на Иво Карлович от 13 728.

„Това е доста прелестно. Нещо, с което същински се гордея е,“ сподели той преди срещата. „Ще бъда водач в цялата история на Тура. Ще продължа да играя, ще продължа да прибавям към броя… Не зная дали в миналото върхът ще бъде строшен още веднъж – допустимо е да съм на върха дълго време.“

Иснър е преди всичко и в класацията за 2022, като през сегашния сезон е отбелязал 653 директни точки от сервис. Той бе на върха в тази класация в седем следващи години и надскочи котата от 1000 точки от начален удар в същия брой сезони – най-хубавото му достижение досега пристигна през 2015, когато записа 1260.

Благодарение на тези статистики той е спечелил 92% от подаванията си и 79% от точките на първи сервис. Спасил е 71% от брейкболовете, против които се е изправял.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР