Джон Иснър демонстрира най-доброто си лице, за да елиминира бившия

...
Джон Иснър демонстрира най-доброто си лице, за да елиминира бившия
Коментари Харесай

Безпогрешен Синер се разправи с Иснър и си осигури 1/8-финален мач с Алкарас!

Джон Иснър показва най-хубавото си лице, с цел да отстрани някогашния №1 и повторен първенец на Уимбълдън Анди Мъри, само че през днешния ден силите му не стигнаха да вземе даже сет на поставения под номер 10 в схемата Яник Синер. Италианецът бе пределно съсредоточен от първата до последната точка и без да срещне нито един брейкбол в хода на целия мач, постави завършек на стремежа на американеца, отстранявайки го след 6:4 7:6(4) 6:3. Така той си резервира място в осминафиналната фаза на конкуренцията, където ще премери сили с Карлос Алкарас.

Срещата стартира с рутинно извоювани подавания от сервиращите, само че с течение на времето Синер все по-добре успяваше да разчете началния удар на съперника си и по този начин доближи до първия си брейкбол в петия гейм. Макар да не получи опция да го осъществя, то още в идващото противниково подаване още веднъж се добра до късмет за пробив, който този път оползотвори след нова отлична продукция от главната линия. На собствен ред италианецът бе непреклонен от линията за сервис и безпроблемно запази преднината си, с цел да поведе в общия резултат.

Във втората част всеки от двамата състезатели можеше да разчита напълно на началния си удар, който им носеше голям брой бързи и лесни точки. Така посрещащите бяха лишени от късмет за триумф и изцяло резонно развръзката на сета пристигна в тайбрек. Там събитията още веднъж се развиваха изцяло равностойно, като единственият минипробив бе в интерес на Синер и точно той бе повода младокът да удвои задатъка си в обособените елементи.

Доминацията на сервиращите продължи и в третия сет, където международният №13 търпеливо дочака комфортния миг, в който да нанесе решителния удар. Той съумя да пласира няколко дълбоки ретура в осмия гейм, които му разрешиха да управлява събитията и да реализира късен брейк, с който си подсигури крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР