Джинът с тоник е идеалното средство за разхлаждане в топлите

...
Джинът с тоник е идеалното средство за разхлаждане в топлите
Коментари Харесай

Вижте кой коктейл облекчава симптомите на сенна хрема

Джинът с тоник е идеалното средство за разхлаждане в топлите дни. Коктейлът обаче е незаместим и по още една причина – в него има съставки, които притъпяват непоносимите признаци на сенната хрема.

Започне ли да се затопля времето и захвърчат ли полени на открито, животът на милиони хора се трансформира в пъкъл. Заради непоносимостта си към тичинковия прашец на растенията, който вятърът носи, те непрестанно се оплакват от кихане, сърбеж в носа и очите, нараснала секреция и чувство за дезориентиране.

За да се оправят с казуса, клетниците или би трябвало да прекарват повече време вкъщи, или да са добре екипирани с маски и шапки, предпазващи ги от алергените. В по-тежките случаи даже се постанова и банкет на капки или други лекарствени средства.

Оказва се обаче, че има надалеч по-приятно и ефикасно средство за битка със сенната хрема и това е джинът с тоник. Според английските учени от лондонския Импириъл колидж точно тази обичана на купонджиите композиция може да облекчи признаците на неприятното положение и да накара хората, които имат нетърпимост към полени, да се усещат по-добре в кожата си.

 Сенна хрема

Откритието на английските учени е много забавно, защото се счита, че използването на спиртни напитки обостря в допълнение някои алергии поради съществуването на хистамин и сулфити в тях. Изследователите обаче са на мнение, че в джина няма сулфити, а количеството на хистамин е доста по-ниско.

За тези от вас, които въпреки всичко не са почитатели на джин с тоник, дано напомним, че има и други средства за облекчение на сенната хрема. При този проблем националната медицина предлага също по този начин чайовете от мащерка, коприва, невен, джинджифил. Така че, в случай че не желаете да експериментирате с алкохола, горещо ви предлагаме да опитате с някоя от тези билкови питиета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР