"Джезери" се нарича първият летящ автомобил турско производство. Първите тестови

...
"Джезери" се нарича първият летящ автомобил турско производство. Първите тестови
Коментари Харесай

Първият летящ турски автомобил премина успешно тестовете

"Джезери " се назовава първият летящ автомобил турско произвеждане. Първите тестови тествания в небето са минали сполучливо, оповестиха от Националния център за безпилотни самолети "Байкар ", където е конструирано и създадено истинското въздушно транспортно средство.

По информация на компанията "Байкар " прототипът на първия летящ автомбил е дело на турски инженери и тежи 230 кг. Изпитателните проби са минали на височина 10 метра.

Летящият автомобил, който е наименуван на името на Ел Джезери, прочут мюсюлмански академик в античното царство Артуклу, има интелигентни летателни системи и лети автоматизирано. Проектиран за полет с минимални механически и авиационни знания и висока степен на сигурност, той се зарежда от акумулаторни акумулатори с 8 електрически мотора и витла и лети със 100 % електричество.

Предвижда се да развива скорост до 100 км/ч и да доближава височина 2 000 метра.

"Производството лиши година и половина. Но евентуално ще изминат 10-15 години, до момента в който стартира всеобщото прилагане на летящи коли. Планираме през идващите 3-4 години да пуснем прототипи на "Джезери ". Смятам, че след умните коли и летящите коли ще провокират гражданска война в автомобилните технологии ", разяснява техническият шеф на "Байкар " Селчук Байрактар.

Първият турски летящ автомобил бе показан за пръв път на миналогодишното ревю Текнофест 2019 на остарялото летище "Ататюрк " в Истанбул, който бе посетен от 1 720 000 хиляди души.

Експертите предвиждат, че производството на коли от вида "Джезири " ще понижи тапите в градското придвижване, замърсяванията на въздуха, злополуките по пътищата и ще има водеща роля в градското придвижване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР