Джейк Гюнцел вкара четири поредни гола за победата с 8:5

...
Джейк Гюнцел вкара четири поредни гола за победата с 8:5
Коментари Харесай

Четири гола на Гюнцел затвориха серията между Питсбърг и Филаделфия в шестия мач

Джейк Гюнцел вкара четири следващи гола за успеха с 8:5 на Питсбърг против Филаделфия, с което първенците от последните два сезона на Националата хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) затвориха плейофната серия в шестия мач. В идващия кръг Пингвините ще срещнат Вашингтон или Кълъмбъс.

Гюнцел завоюва мача за Питсбърг, възползвайки се от груби неточности в отбраната на Филаделфия. Той изравни за 4:4 единствено 54 секунди преди сирената във втората част, а 30 секунди след началото на третата даде преднина на гостите. По-късно в последната част той вкара голове през 10 секунди и по този метод Питсбърг завоюва девета поредна серия в НХЛ.

Шон Кутюрие означи хеттрик за Летящите, които не са печелили купа " Стенли " от 1975-а година насам. Скот Лафтън и Андрю Макдоналд също се разписаха във вратата на гостите от Питсбърг, за които точни бяха още Сидни Кросби, Карл Хагелин, Патрик Хорнквист и Брайън Ръст.



Нешвил затвори серията против Колорадо с шътаут в шестия мач. Матияс Екхолм вкара първия гол на бранител за Хищниците в плейофите, а Пека Рине избави 22 удара за успеха с 5:0 като посетители. Остин Уотсън, Филип Форсберг, Ник Бонино и Виктор Арвидсон също вкараха за първенците от постоянния сезон, които ще срещнат Уинипег в идващия кръг.



Първенство на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), първи рунд на плейофите:

Филаделфия - Питсбърг 5:8
* Питсбърг завоюва серията с 4:2 победи.

Колорадо - Нешвил 0:5
* Нешвил завоюва серията с 4:2 победи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР