Джей Зи успя да влезе в историята като стана първият

...
Джей Зи успя да влезе в историята като стана първият
Коментари Харесай

Кой стана първият рапър милиардер в света

Джей Зи съумя да влезе в историята като стана първият рапър милиардер. Kариерата му стартира през 1996 година и през днешния ден Джей Зи към този момент има насъбрано цяло положение, което възлиза на 1 милиард $. Това го прави освен един от дребното милиардери в света на шоубизнеса, само че и първият в рап средите, разкрива Forbes.

Шон Кори Картър е роден на 4 декември 1969 г в Ню Йорк. Израснал е в Бруклин и въпреки като млад да е продавал дрога, с годините Джей Зи съумява да се трансформира в уважавана персона в бизнес средите на Ню Йорк, която поддържа другарски връзки с авторитетни персони като Барак Обама. До момента има издадени 14 албума и 22 награди Грами.
 Снимка 336999

Натрупаното положение на рапъра естествено не се дължи единствено на музикалната му кариера. Сред активите му, с изключение на музикален азбучник за 75 млн. $, са и дялове в произвеждане на шампанско и коняк за 410 млн. $, парцели в първокласни региони на Ню Йорк и Лос Анджелис, дял от 100 млн. $ в музикалната услуга Tidal, дял в Uber на стойност 70 млн. $, арт сбирка на стойност към 50 млн. $ и други.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР