Джесика Х. Ким бе представена в София днес пред премиера

...
Джесика Х. Ким бе представена в София днес пред премиера
Коментари Харесай

Джесика Ким е прокурорът на САЩ за върховенството на закона в България

Джесика Х. Ким бе показана в София през днешния ден пред премиера Бойко Борисов и министъра на правораздаването Данаил Кирилов като непрекъснат консултант по юридическите въпроси към Посолството на Съединени американски щати в България. Федерален прокурор Ким е първият от повече от 10 години чиновник на този нов пост и дава отговор и за Румъния.
Задачата ѝ е " да подкрепя построяването на потенциал за битка с корупцията в публичната администрация, с прането на пари и проведената престъпност.

Наследничката му Херо Мустафа заявява в първата си програмна тирада в България, че оправянето с проблемите на върховенството на закона в България е един от трите съществени целта на тригодишния ѝ мандат. През Американската комерсиална камара в България тя приказва за възстановяване надеждността на правосъдната система, непрекъсната отбрана върховенството на закона и на свободата на медиите. Силната народна власт " изисква свободни, динамични и витални медии, които деликатно следят всички тези процеси, принуждавайки всички участници – частни и държавни – да играят почтено и отговорно ", сподели още тя в края на ноември тъкмо преди срещата на Борисов с президента Доналд Тръмп в Белия дом.

Седмица по-късно Мустафа повтори целите си във втората нейна значима тирада - пред Атлантическия клуб. Тогава тя заяви, че " до няколко дни идва специфичен консултант по правните въпроси, непрекъснато основан в американското посолство в София ", уточни, че става дума за жена, само че не заяви името на този " предстоящ от дълго време чиновник " с който даде обещание да работи в тясно съдействие. Посланикът повтори, че ще работи и с гражданския бранш в България, оказващ напън да промени в името на върховенството на закона и изненадващо добави, че Съединени американски щати са подготвени да употребяват един нов инструмент - раздел 7031(с) от наредбата за противопоставяне на клептокрацията - допускащ да се посочат обществено корумпирани чиновници в България посредством отвод за допускането им на американска територия.

Джесика Ким идва от Южния регион на щата Охайо, където е асистент прокурор и дава отговор за битката с кибер закононарушенията и така наречен закононарушения на белите якички. Това включва корупция в администрацията, капиталови, корпоративни, финансови, банкови и данъчни измами, пране на пари, само че също и случаи, свързани с националната сигурност и закононарушения с принуждение.

В годината, когато я награждава основният прокурор, тя получава и народен годишен приз за най-млад федерален правист от Федералното съдружие на юристите, с който са отличавани демонстриралите забележителни правни умения и отдаденост в работата за обществото. Към този миг тя има 4 години стаж във федералната прокуратура в Кълъмбъс, щата Охайо, откакто е практикувала при двама известни съдии в региона.

За по-малко от 4 години на поста тя печели като водещ обвинител три значими каузи:

United States v Harrison et al. – за комплицирана капиталова машинация, включваща създатели на спортните питиета OXYwater, отмъкнали от вложителите си над 9 милиона долара;

United States v Foster – произлизащ от тоз ислучай дело за управител, измамил известни в обществото клиенти и направил данъчни измами;

United States v Hoyo – машинация против двама обществено слаби американци, от които са откраднати половин милион $ под формата на акции и пенсионни вноски; в този случай Ким показва толково безапелационно тезата на обвиняването, че след седмица делото завършва, тъй като упрекнатият предлага да признае виновността си.

Тя също по този начин е повдигала обвиняванията по първите два случая с кибер измами в този регион на Охайо и е била в екипа обвинители против 23-ма обвинени членове и съратници на известната транснационална незаконна организация MS-13. (бел.ред. - Mara Salvatrucha е учредена през 80-те години в Лос Анджелес от бягащи от бруталната революция в Салвадор, само че се рараства при започване на ХХl век до над 10 000 членове в голям брой щати на САЩ).Млад и неотклонен прокурор е индивидът на Съединени американски щати за върховенството на закона в България
6 – 7 минути

Джесика има извънреден юридически разум и е брилянтна в къдебната зала. Тя работи извънредно доста, наподобява неуморна и е безкрайно отдадена на постигането на правдивост, написа dnevnik.bg. Това декларира през ноември 2018 година прокурор Бенджамин Гласман за тогава 31-годишната Джесика Ким, която единствена в Съединени американски щати е отличена от основния прокурор и министър на правораздаването Джеф Сешънс с неговата Награда за извънреден приннос от нов чиновник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР