Джеф Безос ще се изстреля в космоса на борда на

...
Джеф Безос ще се изстреля в космоса на борда на
Коментари Харесай

Джеф Безос и брат му ще се изстрелят в космоса през юли

Джеф Безос ще се изстреля в космоса на борда на една от своите ракети Blue Origin, информира самият той.

Основателят на Amazon ще отлети следващия месец дружно с брат си, сподели той в обява в Instagram.

„ Още от петгодишна възраст мечтаех да пътувам в космоса “, написа той.

„ На 20 юли ще подхваща това пътешестване с брат си. Най-голямото премеждие с моя най-хубав другар. "

Пътуването ще бъде суборбитална задача за разглеждане на забележителности, както и проява на ракетната технология, като компанията се надява един ден да направи космическия туризъм по-евтин и по-широко наличен.

Той ще пътува дружно с спечелилия в обществен търг, извършен от Blue Origin, който ще продаде място на борда на същото пътешестване.

Понастоящем вторият кръг на търга има най-висока оферта от 2,8 милиона $, съгласно уеб страницата на частната галактическа компания, а крайният победител ще бъде разгласен в края на тази седмица. Ракетата New Shepard, която ще транспортира групата, е проектирана да транспортира до шестима туристи на всеки от полетите си. Миналата седмица Безос съобщи, че публично ще напусне поста основен изпълнителен шеф на Amazon на 5 юли, малко преди полета.

Blue Origin е учредена през 2000 година, въпреки че през множеството време остава в загадка. Компанията стартира да разкрива плановете си през последните години, макар че към момента е по-дискретна от противника на Elon Musk’s SpaceX. Той към момента изостава ненапълно от своя противник, защото занапред ще приключи пътнически полети. По този метод пътуването на господин Безос през идващия месец ще бъде значима забележителност както за компанията, по този начин и за нейния създател.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР