Джапан Еърлайнс (Japan Airlines) оценява на около 15 милиарда йени

...
Джапан Еърлайнс (Japan Airlines) оценява на около 15 милиарда йени
Коментари Харесай

Джапан Еърлайнс оценява на над 104 млн. долара щетите от изгорелия си самолет

" Джапан Еърлайнс " (Japan Airlines) прави оценка на към 15 милиарда йени (104,5 милиона долара) оперативната си загуба поради тежкия случай, при който на 2 януари аероплан на японската самолетна компания се възпламени на писта на летище " Ханеда " в Токио, съобщи Ройтерс.

Като по знамение всичките 379 пасажери и екипаж, намиращи се на борда на " Еърбъс А350 " на " Джапан еърлайнс ", бяха евакуирани, откакто той избухна в пламъци и изгоря след конфликт с по-малък аероплан на японската бреговата защита.

Катастрофата породи малко след приземяването на самолета на самолетната компания. При нея починаха петима души от екипажа на летателния уред на бреговата защита, като единствено капитанът му оцеля.

" Джапан еърлайнс " заяви, че цената на изгорелия й аероплан ще бъде покрита от застраховката му. Японската самолетна компания уточни, че финансовата загуба, която чака поради тежкия случай, ще се образува след поправяне на оценката за приходите й за финансовата година, приключваща на 31 март.

Американската корпорация Ей Ай Джи (AIG) e водещ осигурител в консорциум от компании, издал лавица за " всички застрохвателни опасности " за самолета " Еърбъс А350 ", който е бил в употреба от две години. Това са съобщили източници от застрахователния отрасъл, представени от Ройтрес, съгласно които оптималният размер на компенсацията по тази лавица е 130 милиона $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР