Джак Ма, основателят на технологичния гигант Алибаба“, се появи публично

...
Джак Ма, основателят на технологичния гигант Алибаба“, се появи публично
Коментари Харесай

Основателят на технологичния гигант Алибаба се появи в Китай след 3 г. неизвестност

Джак Ма, създателят на софтуерния колос „ Алибаба “, се появи обществено в Китай, откакто беше изпаднал в недружелюбност по време на държавните репресии преди повече от две години, съобщи БГНЕС, като се базира на Агенция Франс Прес.

Ма не се изявяваше от края на 2020 година, защото след негова тирада, в която той атакува китайските регулатори, Пекин спря плануваното първично обществено предложение на свързаната с „ Алибаба “ компания „ Ant Group “.

Впоследствие на компанията беше наложена рекордна глоб а от 2,75 милиарда $ за хипотетични нелоялни практики.

През последните две години Джак Ма е бил забелязван по целия свят, в това число на испанския остров Майорка. Съобщава се, че през по-голямата част от 2022 година той живял в Япония.

Днес той е посетил учебно заведение, учредено от сътрудници на „ Алибаба “ в източния град Ханджоу, съгласно обява в формалния акаунт на учебното заведение в обществените медии.

Предприемачът, като някогашен преподавател по британски език, се е срещнал с личния състав и е разгледал класните стаи, преди да приказва за провокациите, които изкуственият разсъдък може да сложи пред образованието.

" ChatGPT и други сходни технологии са единствено началото на ерата на изкуствения разсъдък. Трябва да използваме изкуствения разсъдък, с цел да решаваме проблеми, вместо да бъдем следени от него ", се споделя в обявата.

Ма беше една от целите на репресиите на формалните управляващи против хипотетични антиконкурентни практики на някои от най-големите китайски софтуерни компании. Опасенията на китайските управляващи бяха подбудени от това, че огромните компании в интернет управляват прекалено много данни и се развиват прекомерно бързо.

През януари „ Ant Group “ заяви, че Ма се е отказал от контрола върху финтех (в сферата на финансовите услуги - бел. ред.) компанията, само че е коригирал структурата на собствеността ѝ по подобен метод, че " нито един акционер, независимо или взаимно с други страни, да няма цялостен надзор ".
Като знак, че държавната хватка може би към този момент се разхлабва, през декемвр и управляващите обявиха, че „ Ant “ е получила утвърждение да набере 10,5 милиарда юана (1,5 милиарда долара) към своето поделение за потребителско финансиране.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР