Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн

...
Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн
Коментари Харесай

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, сподели мощна поддръжка за Биткойн и децентрализирани обществени медии, като подари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход акцентира убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

Дарението от самодейността #startsmall на Дорси ще бъде от изгода за разнообразни оперативни и развойни аспекти на OpenSats. От общата сума $15 милиона са разпределени за Общия фонд, $5 милиона за фонда Nostr и $1 милион за оперативни бюджети.

Тази финансова инжекция е ориентирана към поддръжка както на настоящи, по този начин и на нови начинания, които са от решаващо значение за Биткойн екосистемата и по-широкото софтуерно придвижване, насърчаващо свободата. Nostr, който неотдавна закупи забележителна известност с 16 милиона консуматори и 500,000 дейни консуматори на ден след консолидираното на заплащания с Биткойн за разработчици на програмен продукт, може да се възползва от тази поддръжка.

Тези стратегически начинания имат за цел да насърчат здравословна платформа за безвъзмезден програмен продукт с отворен код, който пази правата и свободите на потребителите, както акцентира OpenSats, с цел да се опълчи на това, което назовава “дигитален тоталитаризъм ”.

OpenSats има опит в поддръжката на разнообразни оферти, съобразени с задачата му да поддържа Биткойн екосистемата и други планове с отворен код. Миналите спонсорства включват Bitcoin Policy Institute и BTCPay Server.

Дарението на Дорси също по този начин включва финансиране за фондове за правна отбрана на Биткойн разработчиците, изправени пред правни провокации заради работата си, отразявайки неговата продължаваща поддръжка за Биткойн общността.

Очаква се това доста подаяние от Дорси да има надълбоко влияние върху развиването на Биткойн като валута и софтуерен стандарт за интернет, като средствата са ориентирани към планове като Nostr. Участието на Дорси отразява дейната му роля в това, което той счита за фундаментална смяна в интернет и финансовите технологии, с акцент върху основаването на децентрализирани протоколи за обществени медии, с цел да се даде опция на потребителите в техните цифрови взаимоотношения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР