Джъд Тръмп ще държи едновременно трите най-престижни трофея в снукъра,

...
Джъд Тръмп ще държи едновременно трите най-престижни трофея в снукъра,
Коментари Харесай

Джъд Тръмп започва своята кампания в търсене на „Тройната корона“

Джъд Тръмп ще държи по едно и също време трите най-престижни трофея в снукъра, в случай че завоюва започващия през днешния ден Шампионат на Обединеното Кралство в Йорк.

Световният номер 1 завоюва Мастърса и Световното състезание предишния сезон, и до момента в който към този момент реализира „ Тройната корона “ в кариерата си, той в никакъв случай не е бил притежател и на трите трофеи едновременно. Ако успее, той ще стане едвам петият състезател в историята, който ги държи по едно и също време, без значение че ще бъде в границите на два сезона. Джон Хигинс направи същото през 1999, до момента в който Марк Уилямс, Стив Дейвис и Стивън Хендри (на два пъти) са печелили всички шампионати от „ Тройната корона “ в една и съща акция.

И Тръмп е любимец за трофея, откакто завоюва Северноирландския Оупън предходната седмица, даже пред настоящия повторен първенец и общо седемкратен победител в конкуренцията Рони О‘Съливан. „ Асото в колодата “ победи на ранкинг равнище и в още два шампионата – Интернешънъл Чемпиъншип и Уърлд Оупън този сезон – по този начин, три от петте ранкинг съревнования отидоха на сметката на международния номер 1. Първото затруднение за Тръмп в зала „ Барбикън “ в Йорк ще бъде Амири Амине. Докато Тръмп е в в действителност отлична форма през 2019, има няколко състезатели, които ще се опитат да се опълчват на 30-годишния англичанин по пътя към купата от Шампионата на Обединеното Кралство.

Един от тях, несъмнено, е О‘Съливан. „ Ракетата “ ще се опита и да се реваншира за провалянето си от Тръмп във финала в Белфаст със 7-9 предходната седмица. В първи кръг негов противник е Рос Булман. Марк Селби, след сложна 2018 година, възвърна положителната си форма след първата си купа в последната година, пристигнала на Английския Оупън. „ Веселякът от Лестър “ потегля в Йорк против Анди Хикс. Не бива да забравяме и четирикратния международен първенец Джон Хигинс, който оказа сериозна опозиция на Тръмп в полуфинала посред им в Северна Ирландия. Шотландецът излиза против Питър Лайнс в първия си дуел.

Има и няколко имена, които са подготвени да поднесат изненада. Джо Пери ще се опита да продължи с положителното си показване след полуфинала в Белфаст. Той е един от двамата играчи, които победиха Тръмп в шампионати до тук през сезона, надигравайки го в третия кръг на Чайна Чемпиъншип. Дейвид Гилбърт, полуфиналист от Световното състезание тази година, ще търси реванш за отпадането си в първи кръг в Северна Ирландия, откакто впечатли с изявите си дотук, достигайки два четвъртфинала и финала в Кроули, където отстъпи на Селби. Шампионатът на Обединеното Кралство ще се организира от 26 ноември до 8 декември в Йорк. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР