Дизайнерката Жени Живкова събра почти цялата рода за честването на

...
Дизайнерката Жени Живкова събра почти цялата рода за честването на
Коментари Харесай

Жени Живкова събра родата за 111 години Тато

Дизайнерката Жени Живкова събра съвсем цялата рода за честването на 80 години от рождението на майка й Людмила и 111 от рождението на дядо й Тодор Живков в Правец, предава " 24 часа ".
Събитието събра десетки хора от цялата страна в родния град на управлявалия 30 години общоприет секретар на Българска комунистическа партия и ръководител на Държавния съвет  Тодор Живков - жители на град Раковски, Асеновград, Пловдив и така нататък Всички те сервираха венци пред паметника на Тодор Живков в центъра на града, а по-късно честването се придвижи в къщата-музей на държавника, където за първи път бяха изложени персонални движимости на Людмила Живкова - нейни рокли, тетрадки, исторически документи, книги.
" Людмила Живкова вярваше в неизбежността на еволюцията и се бореше за нея. Знаеше, че е мъчно и по тази причина е нужна мощ и храброст. Много са нещата, които тя направи за страната - стана основател на пътуващата галерия " Тракийското изкуство и просвета по българските земи ", обиколила над 20 страни, не е дребна ролята й и за развиването на образованието. Тя вярваше, че децата посредством асамблеята " Знаме на мира ", ще положат здравите основи на един кротичък свят. Нейните хрумвания бяха подкрепени от над 140 страни и с резолюции на Организация на обединените нации и ЮНЕСКО ", сподели щерка й - дизайнерката Евгения Живкова.
На събитието в Правец участва и внучката на Тодор Живков - Катерина Славкова.
" Мислила съм доста върху това да стана и аз политик. На този стадий не съм задоволително готова, само че сигурно откакто завърша ще изучавам в чужбина и след това ще се върна, с цел да предам това, което знам и мога. Защо да не съм идната жена министър председател или президент? ", сподели Кати, която е щерка на сина на Людмила - Тодор Славков и Силвия Пантева.

" Знаете ли, доста са ми разказвали за баба, прародител, както и за известната фамилия на другият ми дядо - Иван Славков. Мислила съм си да продължа по техните стъпки и доста ми се желае това да стане факт. Но първо би трябвало да завърша ", изясни красивата Катерина, която тази година ще бъде в 10 клас в Италианския колеж в Горна баня. " След като приключа с образованието си тук, може би ще изучавам в Холандия, а може и на друго място, като сестра ми Ралица (от първия брак на майка й Силвия), а по-късно ще се върна в България. Такива са ми проектите към този момент ", описа Славкова.Колкото до огромната си аналогия с баба й Людмила Живкова, е безапелационна, че с годините това става все по-видимо за нея и близките, и горда с този факт.

" Баба ми е направила толкоз доста за културата на България. Тя е била извънредно дейна натура и човек, който работи с цялото си сърце за дела. Мисля, че и по това доста си приличаме ", сподели Кати.Въпреки че родителите й са разграничени - Тодор Славков живее настрана от майка й Силвия, Катерина не страда от този факт. " Баща ми сега не пристигна, тъй като е в чужбина, другояче и той мина през политиката. Беше водач в партията " Напред, България ". И той, и вуйна ми и всички към мен имат афинитет към ръководство, по тази причина и аз бих се пробвала, само че би трябвало да имам и сериозна специалност ", умно заключва красивата тийнейджърка.
На събитието в Правец участва съвсем цялата фамилия Живкови - Евгения Живкова, претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия Иван Ченчев, кметът на Правец - Румен Гунински, Джордж Райнов, журналистът Димитър Иванов и доста други другари и познати на семейството. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР