Дизайнерката Елена Христова от Русе представи своите етномодели на ревю

...
Дизайнерката Елена Христова от Русе представи своите етномодели на ревю
Коментари Харесай

Дизайнерка от Русе призовава да предпочетем българското

Дизайнерката Елена Христова от Русе показа своите етномодели на ревю театър в Доходното здание в града. Тя се включва в акцията на Българска национална телевизия 2 " Купувам българското " и приканва да предпочетем стоките на родните производители.

Русе

Всичко стартира с няколко детски рисунки. Елена Христова има фантазия – да сътвори своя фешън линия. Осъществява я преди 3-4 месеца. Избира етномотивите, тъй като желае да възроди и покаже достоверното българско. Дрехите, които основава, могат да се носят и всеки ден, и по специфични мотиви.
Елена Христова – дизайнер: " Всички от нас пътуваме. И където и да вървим, каквото и да вършим, България си остава нашата страна. Тя постоянно ще ни липсва. И е доста прелестно, когато носиш такива облекла с тези детайли, изключително пафтите и цветята в косата. Българката е била доста креативен настроена. През годините е основала страхотни модели, за какво да не ги използван в нашето всекидневие и в нашето съвремие. "
Затова и се включва в акцията на Българска национална телевизия 2 " Купувам българското ". Казва, че колкото повече даваме късмет на родното, толкоз повече българските производители се развиват и могат да предложат качествени артикули.
Елена Христова – дизайнер: " Бих посъветвала всеки от вас, в случай че има опцията, да си закупи българска стока, да си купи българска дреха, тъй като, когато вие носите тази дреха, е напълно друго чувството от една конфекция, създадена от китайци или някакви други народности. Най-малкото с етномотиви има толкоз световноизвестни дизайнери, които вземат от нашето творчество и са възхитени. Щом те са ни оценили, време е и ние да се оценим. "
А след по-малко от месец сбирката на дизайнерката ще оживее на грандиозна гала на стилните награди " Златна игла " 2018-а.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР