Сара Бъртън, която създаде кралската сватбена рокля на Кейт, се оттегля от Alexander McQueen

...
Дизайнерът Сара Бъртън, която създаде сватбената рокля на Кейт, принцесата
Коментари Харесай

Дизайнерът Сара Бъртън, която създаде сватбената рокля на Кейт, принцесата на Уелс, се оттегля слиза като творчески директор на Alexander McQueen

От Associated Press 11 септември 2023 г., 13:59

ЛОНДОН -- Модният дизайнер, който създаде сватбената рокля на Кейт, Принцесата на Уелс се оттегля като творчески директор на Alexander McQueen след две десетилетия в марката, съобщи луксозната група Kering в понеделник.

Дизайнерката Сара Бъртън ръководеше модната къща от 2010 г. и преди това работи с основателя на марката Лий Александър Маккуин в продължение на 14 години.

Бъртън пое поста творчески директор на модната къща, след като Маккуин посегна на живота си на 40 години.

Kering, луксозната група зад марки, включително Gucci и Saint Laurent, както и Alexander McQueen, каза, че пролетното и лятното дефиле на McQueen в Париж този месец ще бъдете последни с Бъртън начело.

Бъртън стоеше зад сватбената рокля от дантела в цвят слонова кост, която бившата Кейт Мидълтън носеше, когато се омъжи за принц Уилям през 2011 г. Елегантната рокля оттогава е широко копиран и често е определян като един от най-популярните стилове, предпочитан от булките по целия свят.

Бъртън е награден с Орден на Британската империя през 2012 г. за услугите й към модната индустрия.

Висши ръководители в Kering похвалиха Бъртън за това, че е оставила „незаличима следа“ с нейната визия и креативност.

„Тя запази и продължи наследството на Лий, вниманието към детайла и уникалната визия, като същевременно добави своя личен, изключително творчески щрих“, каза Франсоа-Анри Пино, председател и Главният изпълнителен директор на Kering, в изявление.

Модната къща не даде подробности за това кой ще замени Бъртън.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР