Диверсификацията у нас е факт от три-четири години. Това заяви

...
Диверсификацията у нас е факт от три-четири години. Това заяви
Коментари Харесай

Кирил Темелков: Газовата връзка със Сърбия ще създаде повече сигурност

Диверсификацията у нас е реалност от три-четири години. Това съобщи в студиото на Euronews България Кирил Темелков, зам.-председател на Българската газова асоциация. Идеята за  междусистемната газова връзка България-Сърбия е от 2009 година, само че концепцията е била друга, подчерта Темелков. Според него изграждането на интерконектора ще сътвори повече сигурност. 

 
През 2009 година към момента нямаше съгласуваност сред мрежите на България и Сърбия. Тази връзка се обрисуваше да е единствената, която да подкрепи развиването на взаимната съгласуваност на мрежите.
„ След това се разви плана „ Балкански поток “. Това обаче не значи, че тази връзка е обезсмислена – тя трансформира своето значение, към този момент е повече в допълващ потенциал “, посочи Темелков.

Основното предопределение на „ Балкански поток “ е да придвижва количества газ към Централна Европа, показва специалистът.

Двата сегмента са разнообразни. И това, че ще имаме и тази връзка, ще помогне да се развие търговията в районен аспект, счита той.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР