Какво се случва днес с най-модерния затвор в България и

...
Какво се случва днес с най-модерния затвор в България и
Коментари Харесай

Само в Burgas24.bg: Вижте как изглежда днес 5-звездният“ затвор в Дебелт! Къде потънаха евромилионите?

Какво се случва през днешния ден с най-модерния затвор в България и къпят ли се неговите жители в невъобразим разкош, както бе показано в медиите? Това реши да ревизира Burgas24.bg , откакто до нас доближи много стеснителен сигнал за изискванията на живот в него. Това, което открихме зад високите зидове на общежитието в Дебелт, е в положение да смути и най-коравия пандизчия.

Получихме информация от извора - от пандизчия, който е излежал присъдата си и през днешния ден излиза на независимост. Иван Гюров - Шливата е известен в крими средите като част от бандата на на Мечо, Игуаната и Ламята. Четиримата бяха арестувани още през 2010 година и упрекнати за въоръжени грабежи в магазини и бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие. Името на Шливата нашумя извънредно доста през май 2014-а година, когато избяга от затворническото общежитие "Строител ", с цел да отиде при обичаната си Емануела. Именно поради тази си постъпка Иван Гюров прекара три месеца в общежитието в Дебелт.

Шливата даде извънредно на Burgas24.bg фотоси и видеоклипове, направени по време на престоя му там. От фрагментите излиза наяве, че по-малко от година след формалното разкриване на така наречен украшение за милиони, всичко тъне в съсипия. Стените са покрити с плесен, поради влагата мазилката се разрушава, таванът пада, а плочките по пода се чупят, единствено като стъпиш върху тях. Единственото, което към момента не е почнало да се разпада е параклисът към общежитието.

"Водата в баните не стопира да тече, макар че пандизчиите разполагат с топла вода единствено два пъти на ден за по 10 минути, в които душ би трябвало да вземат десетима души. Положението с отоплението е още по-страшно ", споделя Гюров пред Burgas24.bg. Затворът в Дебелт фактически предлага отлични условия за битие, само че не за хора, а за дървеници, хлебарки и всевъзможни други гадинки. Мишките се усещат в свои води, а пандизчиите дотолкоз са привикнали с наличието им, че ги одобряват като домашни любимци.

За нечовешките условия в Бургаския затвор и за гладните стачки, провеждани от пандизчиите в опита си да привлекат внимание, сме писали нееднократно. Разкритията общежитието в Дебелт обаче идват като гръм от ясно небе на фона на всички хвалби и суперлативи.

"От нас се чака да се изправим, да се оправдаваме в обществото. Парадоксалното е, че образецът, с който се сблъскваме всеки ден, не спомага доста за това. Забраняват на околните ни да ни носят обикновени неща като кафе или десерчета... споделят, че всичко го има в лафката на двора. Но цените в тази лафка са като в най-скъпите 5-звездни хотели. Със опазването на здравето е още по-зле. Тук би трябвало да се разболяваш по график и с един парацетамол лекуват всичко - от главоболие до рак. Началникът не разрешава да се внасят медикаменти, в случай че не са ти изписани от външен доктор, в същото време да посетиш външен доктор е невероятно ", споделя Шливата.

Дали за построяването на общежитието са употребявани най-висококачествени материали, както бе оповестено или са направени голям брой взаимни отстъпки за сметка на цената - преценката оставяме на вас. Повече за лукса в "5-звездния затвор " гледайте в нашето видео!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР