Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу С.Р., на 66 г. 

...
</TD
>Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу С.Р., на 66 г. 
Коментари Харесай

Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт против С.Р., на 66 г.  Той е предаден на съд за това, че на 26.10.2023 година в Пловдив е направил опит съзнателно да умъртви другиго – В.Р., на 74 година, като въпреки и да е довършил изпълнителното действие, не са настъпили плануваните в закона и желани от него общественоопасни последици  - закононарушение по член 115, вр. чл.18 от Наказателния кодекс.

С.Р. и потърпевшият В.Р. били братя. Те живеели в Пловдив на разнообразни места. С.Р. не работел и постоянно желал пари от брат си, част от които употребявал за хазарт и за закупуване на хероин. Поради тази причина, два месеца преди случая, В.Р. отказал да обезпечава пари на брат си за опиати.

За известно време двамата не се срещали. На 26 октомври 2023 година С.Р. отишъл в дома на брат си, като му изискал пари. В.Р. отказал да му даде, тъй като не бил взел пенсията си. Това изнервило С.Р., който почнал да го ударя с юмруци и ритници по тялото, след което извадил нож от облеклата си и му нанесъл голям брой прободно-порезни рани.

Роднини на потърпевшия чули, че викал за помощ, намесили се, при което С.Р. избягал. Пострадалият бил откаран в болница, където му били направени съответните операции и бил оставен за лекуване. С.Р. бил арестуван покрай дома на потърпевшия.

Спрямо обвинения С.Р. е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото. 

Предвиденото от закона наказване за действието, в което е упрекнат С.Р., е от 10 до 20 години отнемане от независимост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР