От години гражданите на Бургас се оплакват от задушливи и

...
 От години гражданите на Бургас се оплакват от задушливи и
Коментари Харесай

Стефан Петров: Недопустимо е, че толкова години институциите не могат да открият кой замърсява въздуха! Не могат или не искат да свършат работа


 От години жителите на Бургас се оплакват от задушливи и неприятни миризми. Недопустимо е, че толкоз години институциите не съумяват да открият кои са причинителите. Очевидно тези хора не могат или не желаят да свършат работа. Това съобщи в изявление за Burgas24.bg водачът на ОЗБГ Стефан Петров, който преди два дни участва на срещата в Регионална инспекция за опазване на околната среда, инициирана от кмета Димитър Николов.

На нея представители на медиите не бяха позволени, а след 2 часа и половина диалози за следващ път бе обявено, че причинителите на замърсяванията ще се търсят " отвън нормалните обвинени “.

" Изводите след срещата не са по никакъв начин розови. От години има недоволства от жители от неприятни миризми. Въпреки това досега нито една от способените институции не съумяла да откри кои са причинителите. Не знам с какви уреди разполагат и с какъв човешки запас, само че е неприемливо толкоз години да не могат да посочат кой е източникът. Това е безсрамие, което би трябвало да спре. По думите на въпросните институции, всчко е розово. Имало някакви миризми, само че уредите ни ги отчитали “, разяснява Стефан Петров.

Той прикани жителите на Бургас да поддържат митинга против мръсния въздух, който ще се организира на следващия ден от 12:00 часа пред община Бургас.

" Призовавам всички бургазлии да дойдат и да изразят гражданската си позиция, тъй като този въздух го диша всеки от нас. Какъвто е въздухът в " Славейков “, подобен е и в " Меден рудник “, и в " Славейков “. Затова моля към цялата бургаска общественостда покаже, че сме сплотени, единни и че всеки жител има правото да диша чист въздух “, съобщи водачът на ОЗБГ.

Целия диалог гледайте в нашето видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР