Това съобщи за Фокус Добромир Ганев от Управителния съвет на

...
Това съобщи за Фокус Добромир Ганев от Управителния съвет на
Коментари Харесай

Отчитат ръст в сделките и бум на строителство на жилища във Варна


Това заяви за " Фокус " Добромир Ганев от Управителния съвет на Национално съдружие " Недвижими парцели “. 

Според специалиста за първото тримесечие на годината цифрите за Варна демонстрират много сериозна динамичност в продажбите на парцели и разкриването на нови строителни обекти. С към 11 % е нарастването в броя на покупко-продажбите по отношение на същия интервал на предходната година. При новите позволения за градеж също има сериозен растеж. Те са с към 20 % повече като разгърната застроена повърхност. По отношение на започнатото ново строителство също има 15 % скок, сподели още Ганев. 

По думите му, сега ноовото строителство е желано от купувачите. Най-желани са плановете, които са стартирали през последните 2-3 години, тъй като те са с най-доближаващи се характерности до условията на клиентите. Сградите са с доста положителни функционалности и добър дизайн, с висококачествени материали, а нвеститорите се стремят да бъдат в крайник с условията на купувачите, сподели Добромир Ганев. 

Той уточни, че жилищата с една или две спални са най-търсените. 

По думите му млади фамилии, които купуват жилище за пръв избират по-малките жилища, а тези, които към този момент имат повече от едно дете се насочват към малко по-голям парцел, най-малко с две спални, две бани и две тоалетни. Брокерите на недвижими парцели регистрират търсене в съвсем всички региони на града. 

" Хората имат разнообразни бюджети, има търсене и в по-отдалечените квартали от централната част, защото те са доста добре уредени като обществена инфраструктура “, заключи специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР