Прокуратурата настоява двамата подсъдими да бъдат признати за виновни по

...
Прокуратурата настоява двамата подсъдими да бъдат признати за виновни по
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна иска по-сурови наказания по случая с дискотека Гетсби


Прокуратурата упорства двамата подсъдими да бъдат приети за отговорни по обвиняванията, за каквито закононарушения са били повдигнати пред първата правосъдна инстанция, както и за налагане на по-тежки санкции по отношение на тях.

През миналата седмица Варненския областен съд призна Г.М. за отговорен в това, че на 28 януари 2018 година, по хулигански подбуди се опитал съзнателно да умъртви охранител в увеселително заведение във Варна, като действието, представляващо рисков рецидив, останало незавършено по независещи от подсъдимия условия. Съдебният състав постанови присъда " отнемане от независимост “ за период от седем години и шест месеца, която ще се търпи при първичен непоколебим режим. 39-годишният мъж ще би трябвало да заплати сумата от 35 000 лева на потърпевшия, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в породени му болки и страдалчество.

Другият обвиняем по делото К.Т. също беше приет за отговорен за това, че като малолетен, само че разбиращ свойството и смисъла на осъщественото и управляващ постъпките си, на същата дата през януари 2018 година, направил непристойни дейности, отличаващи се с извънреден цинизъм и смелост, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Младият мъж, който тогава бил малолетен, ще търпи наказване от две години " отнемане от независимост “ при първичен общ режим на изтърпяване. Към това наказване беше присъединено и наказването " публично неодобрение “, наложено с присъда Районен съд - Варна.

Съдът оправда К.Т. по обвиняването, че опитал съзнателно и по хулигански подбуди да умъртви охранителя във варненското заведение в съучастничество с Г.М. и го призна за почтен. Отхвърлен бе и предявения против него цивилен иск за обезщетение.

Случаят в заведението стана обществено прочут във Варна поради експанзията и личността на двамата подсъдими, които пред очите на многочислените гости направили тежко закононарушение. Въпреки непълнолетието си тогава, К.Т. бил чест клиент на нощния бар, а Г.М. не пропущал да сътвори проблеми при всяко свое посещаване там. Ходел постоянно въоръжен и в никакъв случай не разрешавал да бъде тестван на входа на заведението, както и в нощта на осъщественото тежко съзнателно закононарушение.

Двамата подсъдими се познавали от спортните зали, където упражнявали. След скандал с друга компания те били изведени от заведението. Там ученикът и неговият другар насочили експанзията си към охранителя, който ги съпровождал. К.Т. държал за краката охранителя, а приятелят му размахвал нож, като нанасял удари с него по краката и тялото на 37-годишния пострадал, а Г. М. размахвал нож. Извършил повече от 15 замахвания с оръжието, а един от ударите попаднал в лявата гръдна половина на охранителя, покрай сърцето.

След осъщественото закононарушение двамата обвинени се разбягали. Малко по-късно екип на полицията съумял да задържи малолетния, а Г.М. се укрил. Той бил арестуван през май 2018 година, когато отказал да се подчини на разпорежданията на служителите на реда, провокирал гонитба и предупредителна пукотевица.

К.М. бил с чисто правосъдно минало към 2018 година, само че против него се водели две досъдебни производства за въоръжен обир в хранителен магазин и за кражба в съучастничество от същия магазин.  Водила се и кореспонденция за увреждане на автомобил, както и за лека телесна щета по хулигански подбуди, като при задържането му в него бил открит 1,12 г кокаин.

Г.М. бил осъждан два пъти от Специализирания углавен съд за присъединяване в две проведени незаконни групи, ръководени от известни представители на ъндърграунд-а, както и за други закононарушения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР