Той мотивира искането си с факта, че в деловодството на

...
Той мотивира искането си с факта, че в деловодството на
Коментари Харесай

Общински съветник пита колко ще струва на бургазлии референдумът за въздуха


Той стимулира настояването си с обстоятелството, че в деловодството на локалния парламент е импортирана докладна бележка от група общински съветници с искане за осъществяване на локален референдум по казуса с атмосферния въздух над Бургас. В проекторешението на докладната не са посочени източника на финансиране, както и нужните средства за организацията и провеждането му. А това е категорично изискване, според чл.33 ал.1 от Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление.

Дракалиев показва, че съгласно същия закон, за осъществяване на локален референдум е належащо да се организира 30-дневна осведомителна кампания; да се отпечатат и разпространят осведомителни листи; да се отпечатат мостри на протоколи и бюлетини в многохиляден тираж; да се заплатят разноските за активността на Общинската изборна комисия; да се заплатят възнагражденията на членовете на 338 секционни изборни комисии и други Всичко това допуска сериозен разход на  общински средства и преди да се гласоподава едно такова решение, е добре да се знае какъв брой е техния размер и дали ги има в наличност в бюджета на Община Бургас.

Общинският консултант обръща внимание, че чистотата на атмосферния въздух е директно обвързвана с живота и здравето ни и този проблем е от извънредно значение и публичен интерес. Затова чака бърз отговор на поставения въпрос.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР