Общинският съветник и председател на Постоянната комисия по туризъм към

...
Общинският съветник и председател на Постоянната комисия по туризъм към
Коментари Харесай

Общински съветник: Лошата организация на Фестивала на рибата уронва престижа на Бургас!


Общинският консултант и ръководител на Постоянната комисия по туризъм към Общински съвет Бургас Живко Табаков също е останал отчаян от организацията на фестивала. В писмо до Общинска администрация той показва мнението си, че създалата се обстановка е извънредно неприемлива -  уронва се престижът на Бургас и се хвърля леке върху другояче положителния план на фестивала, написа в писмото Табаков, откри информация на Burgas24.bg .

" В дните от 5 до 7 октомври 2018 година на площад " Тройката " в Бургас се организира " Фестивал на рибата и виното ", като за образуване на проявата Общински съвет гласоподава 20 хиляди лв.. Събитието бе промотирано като място, на което бургазлии и посетители на града могат да се насладят на прясно уловена риба и да опитат от селекцията на най-хубавите български виновност, а една от главните цели на мероприятието бе да спомогне за удължение на сезона.

В първите часове на фестивала обаче медийното и фейсбук пространство бе " залято " от неодобрение по отношение на неналичието на риба и неприятна организация. По-късно шефът на БАБХ-Бургас заяви пред бургаска медия, че чиновници на Агенцията са открили да се пекат сатленки с изминал период на валидност. Следствие на това общо 48 кг кайма е била иззета. В същото време посоченият за уредник на фестивала Георги Енчев, от шефа на отдел " Култура " в Община Бургас, оправда краткотрайното неявяване на риба със пречки от страна на Агенцията по сигурност на храните ", смята Табаков.

Ето какви въпроси насочва един от най-дейните общински съветници в локалния парламент:

* Кой е главният уредник на " Фестивала на рибата и виното " 2018 година и каква сума е разходвана за провеждането на мероприятието?

* Защо шефът на отдел " Култура " господин Петър Парушев твърди, че уредник на фестивала е фондация " Георги Енчев ", а в формалното прессъобщение на Община Бургас като главен уредник се показва самата Община?

* Имало ли е присъединяване на фондация " Георги Енчев " във " Фестивала на рибата и виното " и под каква форма? В рекламно-информационните табла фактически участва името на фондацията, само че не излиза наяве каква е функционалността й.

* Отправяла ли е Община Бургас публична покана към фондация " Георги Енчев " и какво е било наличието й?

* Отправяла ли е Община Бургас публични предложения и към други фондации с идентична активност, с цел да оказват помощ или провеждат " Фестивал на рибата и виното "?

* Провела ли е Община Бургас конкурс с предмет: Организиране на " Фестивал на рибата и виното " 2018 година Ако е имало конкурс - по какъв аршин е определена тъкмо тази фондация и в какви договорни връзки е тя с Община Бургас?

* Чия е концептуалната концепция за фестивала - на Община Бургас или на фондация " Георги Енчев "? Има ли такава и кой дава отговор за нейното осъществяване?

* Колко бургазлии и туристи е съумял да притегли Фестивалът? Какви са постъпленията от туристически налог по време на Фестивала и отбелязва ли се растеж по отношение на миналата година?
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР