Дистанционното обучение ще продължи поне до 13 април, очаква се

...
Дистанционното обучение ще продължи поне до 13 април, очаква се
Коментари Харесай

Докога ще продължи дистанционното обучение на учениците?


Дистанционното образование ще продължи най-малко до 13 април, чака се единствено публична заповед от здравния министър в границите на днешния ден. Това съобщи по NOVA министърът на образованието Красимир Вълчев и успокои, че нулева година няма да има.

„ Предизвикателството беше да стартираме отдалеченото образованието, с цел да се компенсира част от изоставането по време на грипната почивка. Това, което се случи и ни изненада прелестно, е, че в огромна част от учебните заведения и за огромна част от учениците започва дейно отдалеченото образование. Разбира се, постоянно има благоприятни условия за възстановяване, изключително след 4 клас “, уточни министърът.

„ Ние трябваше да стартираме за три дни. Това, че бяхме децентрализирали избора на платформи в действителност се оказа добра причина. Ако бяхме тръгнали с централизирано решение, най-вероятно нямаше да успеем толкоз добре. Ние сме предложили една платформа като авариен, само че не наложителен вид, с сметките на учебните заведения. Някои употребяват модули към електронни дневници, което не е тъкмо просветителна платформа, само че сега ги надграждат. Има и такива, които употребяват приложения, обществени мрежи, само че това би трябвало да бъде авариен вид “, сподели още министър Вълчев.

Не са обхванати всички деца в образованието в електронна среда, уточни Вълчев, само че посочи, че има възлагане на задания през телефона, посредством родителите, през обществени мрежи, даже носене по домовете на материали.

„ Това носене по домовете не е целесъобразно поради ограничения за сигурност. И въпреки всичко една от най-важните съставки на образованието е положителното взаимоотношение сред преподавател и родител. Сега, когато образованието е от у дома, е още по-важно “, сподели още той.

Просветният министър бе безапелационен, че нулева година няма да има.

"Няма да има нулева година. Стартирахме сполучливо с отдалеченото образование, то ще бъде приравнено на присъствено образование. Работните дни на учителите ще бъдат приравнени. Ефективен надзор реализират и родителите при тази обстановка. Освен преход към отдалечена форма на образование, ние направихме и преход към нови форми на преподаване ", сподели още министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР