Дистанционното обучение и качественото онлайн съдържание са важна част от

...
Дистанционното обучение и качественото онлайн съдържание са важна част от
Коментари Харесай

Виртуалните класни стаи имат бъдеще и без коронавируса

Дистанционното образование и качественото онлайн наличие са значима част от напъните ни за превъзмогване на разпространяването на ковид. Това разгласи българският еврокомисар Мария Габриел.

"Това ще бъде един от главните детайли на обновения План за деяние в региона на цифровото образование, който ще показва през юни т.г. Защото виртуалните класни стаи ще имат доста изгоди за обществото и след рецесията. Те ще създадат по-лесен достъпа до обучение в отдалечените и селски региони да вземем за пример. Актуализираният План за деяние ще съдържа и доста други детайли от основно значение, като развиването на цифровите умения в образованието. Работя в тясно съдействие и непрекъснато разменям опит с страните членки, с Европейския парламент и с вас – жителите ", сподели Габриел.

Вашите хрумвания по отношение на бъдещия План можете да споделите в период до 25 март 2020 година в онлайн допитването тук: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/DEAPUpdateSocialMedia

На 16 март стартира отдалеченото образование в българските учебни заведения поради епидемията. Голяма част от образователните заведения настояват, че се оправят с новото предизвикателство. Право на всяко едно учебно заведение е да избере електронната платформа. Във виртуална класна стая, по мейл, или посредством електронния дневник, учениците ще получават задачи. Сред тях и попълването на проби, които ще бъдат проверявани от преподавателите. Там, където учениците нямат компютри или връзка с интернет- посредници ще учат децата по книжните учебници. От 17 март пък Националната телевизия, посредством канала си Българска национална телевизия 2 стартира излъчването на телевизионни уроци за начален курс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР