Дисплеите за преносими компютри и компютърните монитори ще продължат да

...
Дисплеите за преносими компютри и компютърните монитори ще продължат да
Коментари Харесай

Дисплеите за преносими компютри и монитори продължават да поевтиняват

Дисплеите за портативни компютри и компютърните монитори ще продължат да поевтиняват през първото тримесечие на 2019 година заради сезонния фактор. Въпреки това, темпът на спад в цените ще отслабне, защото някои производители към този момент пренастройват производствата си за телевизионни панели, оповестява DigiTimes.
Според анализаторите от Sigmaintell, през януари 2019 година цената на 21,5-инчовите екрани за монитори ще спадне с 0.8 $, по отношение на предходния месец и ще костват 41,7 $, а през февруари индикаторът ще спадне до 41,2 $.

В сегмента на 23,8-инчовите панели с Full HD се чака понижаване на цената с 1 $, до 54 $ през януари и до 53,4 $ през февруари. 27-инчовите екрани ще поевтинеят с до 1,1 $ в края на първия месец от 2019 година – до 78,9 $. През февруари, цената ще бъде 78,9 $.

Благодарение на спада на доставките, спадът в цените на панелите за монитори с дребен и междинен размер ще бъде по-умерен, откакто цената на екраните с огромен размер ще намалее по-силно, означават откривателите.

Що се отнася до панелите за портативни компютри, то през януари те ще поевтинеят приблизително с 0,4-0,5 $, а през февруари – с още 0,3-0,4 $.

Анализаторите от Digitimes Research чакат спад и в размера на международния пазар на портативните компютри с 12,9% в интервала януари-март 2019 година спрямо предходните три месеца. По-рано специалистите предвидиха по-дълбок спад.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР