Дискутира се присъединяването на България към операцията в Червено море

...
Дискутира се присъединяването на България към операцията в Червено море
Коментари Харесай

Дискутира се присъединяването на България към операцията в Червено море

Дискутира се присъединението на България към интервенцията в Червено море и Аденския залив. Това сподели пред публицисти в Карлово министърът на защитата Тодор Тагарев. България е една от най-пострадалите страни от протичащото се в този район. Въпреки че не сме морска мощ, ние имаме директен интерес и ще търсим метод да допринесем към тази интервенция.

Това е огромен проблем като цяло за корабоплаването и доста страни се включиха в тази интервенция. Тя е за обезпечаване на сигурността на корабоплаването и срещу тези терористични дейности, добави Тодор Тагарев.

" Имаме подготвеност за присъединяване ", съобщи още министърът. Той уточни, че се държи непрекъсната връзка за положението на нашите сънародници. " Българските моряци са в положително положение ", увери Тагарев, представен от Българска телеграфна агенция.

В Карлово министърът на защитата взе участие във възпоменателна гала във връзка 20 години от атентата в Кербала.

Съединени американски щати оповестиха по-рано, че стартира интернационална интервенция за отбрана на корабоплаването в Червено море. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин посети Бахрейн на фона на зачестилите набези против кораби. Малката островна страна в Персийския залив е база на Пети американски флот, който дава отговор за Близкия изток. В интервенцията ще се включат 10 страни - Съединените щати, Англия, Франция, Канада, Италия, Испания, Нидерландия, Норвегия, Сейшелските острови и Бахрейн, сподели Остин. Той добави, че някои от страните ще патрулират взаимно в южната част на Червено море и Аденския залив, а други ще оказват помощ с разследваща информация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР