Дискусията по политиката на разширяване на Европейския съюз трябва да

...
Дискусията по политиката на разширяване на Европейския съюз трябва да
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Дискусията по политиката на разширяване на ЕС трябва да бъде далеч по-задълбочена

Дискусията по политиката на разширение на Европейския съюз би трябвало да бъде надалеч по-задълбочена. Това съобщи евродепутатът и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е, който взе участие в откриването на провеждащия се в София форум  (EU meets the Balkans). 

„ След като Европа беше не запомнила за войната, през днешния ден на европейска територия имаме още веднъж война. Поставят се под въпрос изконни демократични полезности. Суверенитетът и идентичността на една нация са грубо потъпкани. Няма по какъв начин интернационалната общественост да не бъде единна ", сподели евродепутатът.

По думите му мнозина са очаквали Европейският съюз да бъде слаб – след коронавирус пандемията, задоволително отпаднал стопански и даже политически, с неспособност да построи консенсус след нашествието на Русия в Украйна. " Но Европейският съюз излезе по-силен. Направи поръчката, че ще продължава да поддържа Украйна докато е належащо, с всички сили, с цел да може мирът да спечелва. Този мит не може да бъде някакъв мир, а би трябвало да се основава на интернационалните правила “, уточни Кючюк пред участниците на форума. 



Булфото

Според Кючюк районът на Балканите е изправен също пред огромни провокации. „ Бихме отчели доста позитивни констатации. Сред тях са визовата либерализация, обвързвана с Косово. Най-накрая, след толкоз години, към този момент жителите на Косово могат да пътуват свободно. Направиха се първи и доста значими стъпки и политическият сигнал беше даден – Албания и Република Северна Македония стартират преговорен развой, само че това не е задоволително. Даде се статут на кандидат-член на Босна и Херцеговина ", уточни той.

Според него същинската и задълбочена интеграция би трябвало да продължи с още по-голяма мощ. " Не просто страните и техните институции да бъдат включени в преговорния развой, а те да бъдат включени много по-рано в политиката по разширение на Европейски Съюз “, разяснява още евродепутатът. 

Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е разяснява още, че мнозина слагат въпроса за това дали Турция би трябвало да продължи пътя си към Европейския съюз. „ Да, в случай че има предпочитание за промяна “, счита той. 



Булфото

„ Геополитическите провокации пред Европейския съюз са немислими, в случай че не обединим старания. На този конгрес би трябвало да създадем тъкмо това, тъй като той е платформа за продан на хрумвания сред политици, общественици и млади водачи “, добави още евродепутатът. 

Форумът, който се провежда за втора поредна година, е отдаден на тактиката на Европейски Съюз към района на Балканите. Той е проведен от Европейския демократичен конгрес, подсилен от партия „ Алианс на либералите и демократите за Европа “ (АЛДЕ) и Атлантическия клуб в България. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР