Дискусия, посветена на темата за мръсния въздух и как влияе

...
Дискусия, посветена на темата за мръсния въздух и как влияе
Коментари Харесай

“Демократична България” организира дискусия за по-чист въздух в Русе

Дискусия, отдадена на тематиката за мръсния въздух и по какъв начин въздейства той на здравето, проведоха от “Демократична България ” в Русе. По покана на лидера на русенската листа Надежда Йорданова и екоактивиста Иван Белчев посетител на срещата бе доктор Александър Симидчиев. Той е експерт по белодробни и вътрешни заболявания, както и по здравен мениджмънт, с над 30-годишен опит. Д-р Симидчиев има дейна позиция по тематиката за запазване на околната среда,председател е на съдружие „ Въздух за здраве ”. Като депутат от “Демократична България ” в 45-ия парламент той оглавяваше и парламентарната комисията по опазване на здравето.

1/4 от хроничните болести са провокирани от въздушното замърсяване, сочат здравните данни. Ето за какво на срещата русенци разискваха казуса с качеството на въздуха изамърсяването с фини прахови частици, чиито съществени източници са превоза, битовото отопление, предприятията-замърсители, които не съблюдават еконормите и българското законодателство. Сред участниците имаше екоактивисти, които са с дейна гражданска позиция и с отношение към нуждата от законови промени, които да доведат до позитивни проблемите не са единствено в родния им град Русе, а и в цяла България.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР