Дирекцията Защита на правата на пациентите“ в МЗ, създадена от

...
Дирекцията Защита на правата на пациентите“ в МЗ, създадена от
Коментари Харесай

Официално: Дирекцията по обществено здраве в МЗ ще се грижи за правата на пациентите

Дирекцията „ Защита на правата на пациентите “ в Министерство на здравеопазването, основана от екипа на някогашния длъжностен здравен министър доктор Стойчо Кацаров, съумя да просъществува по-малко от две години. Днес закриването ѝ става юридически факт с обнародването в „ Държавен вестник “ на измененията в Устройствения устав на ведомството.

Работата в тази тенденция се поема от отдел в дирекцията, занимаваща се с публичното здраве, която пък с измененията получи името „ Опазване на публичното здраве, здравен надзор и права на пациентите “.

С измененията в документа също по този начин се усилва числеността на кабинета на здравния министър. Към момента той се състои от седем души, като с измененията те стават осем, а мястото е планувано за още един консултант в Министерство на здравеопазването.

Според записаното в промени устав също по този начин Дирекция „ Лечебни действия “ ще се заеме и с майчиното и детското опазване на здравето, а пък броят на работещите в Дирекция „ Човешки запаси “ ще се понижи с четирима души.

Всички промени в Устройствения устав на Министерството на здравеопазването, обнародвани през днешния ден, можете да видите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР