Дирекция “Социално подпомагане“ в Пазарджик започна проверки на четирите инцидента

...
Дирекция “Социално подпомагане“ в Пазарджик започна проверки на четирите инцидента
Коментари Харесай

Социалните проверяват случаите с отровени деца в Пазарджишко

Дирекция “Социално подкрепяне “ в Пазарджик стартира инспекции на четирите случая с отровени деца в Пазарджишко. Службата се е самосезирала от изявления по тематиката в медии. Четирите деца бяха признати в Областната болница в града, откъдето разпространиха информацията за случилото се.

Проведени са диалози със фамилиите на четирите потърпевши деца. Направени са и изследвания по отношение на всеки от четирите случая. Взета е и информация от медиците, които са лекували малчуганите, за техния здравословен статус и за това какви характерни грижи би трябвало да бъдат обезпечени отсега нататък.

Всичко досега приказва за битови произшествия. Затова обществените служащи са припомнили на фамилиите да бъдат по-бдителни за рискови движимости и предмети, както и да не се предоверяват на национална медицина с необоснован резултат. Временно за някои от децата ще бъде наложена мярка за протекция в фамилна среда.

Припомняме, че четирите деца бяха признати в болничното заведение единствено в границите на седмица. Едногодишно момиченце от Бургас е натровено от бензин, който баба му, при която било на посетители, му дала простъпка. 11-годишно момиче от Семчиново пък е било с алкохолна интоксикация след изпиване на незнайно количество мастика. Момиченце на 2 година и 8 месеца пък потърпевшо, откакто глътнало хапче хлофазолин - медикамент за събаряне на кръвно налягане. А 25-дневно бебе е признато, откакто няколко пъти било намазано с бебешко олио, в което бил разперен аспирин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР