Директорите на Световната банка Дейвид Малпас и на МВФ Кристалина

...
Директорите на Световната банка Дейвид Малпас и на МВФ Кристалина
Коментари Харесай

МВФ и Световната банка изразиха готовност да помогнат на Украйна

Директорите на Световната банка Дейвид Малпас и на МВФ Кристалина Георгиева оповестиха подготвеност да оказват помощ на Украйна и предизвестиха, че съветското навлизане ще се отрази върху възобновяване на международната стопанска система.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 965
Световната банка приготвя помощ на стойност 350 милиона $ за Украйна до края на месец март, е съобщил персонално шефът Дейвид Малпас на президента Зеленски.

Банката работи и в тясно съдействие с Международния валутен фонд, с цел да оцени икономическите и обществени последици от войната в Украйна.

Директорът на фонда Кристалина Георгиева изрази дълбоката си паника от събитията и съобщи, че МВФ е в развой на разпределяне на над 2 милиарда $ заем в помощ на Украйна по стратегия, която ще завърши през юни. Георгиева даде обещание и финансова поддръжка на останалите страни в района, които ще бъдат наранени от спора.

Основните европейски фондови пазари се пробваха да се възстановят през днешния ден, откакто се сринаха с към 4% при новината за съветската интервенция в Украйна, а цените на петрола надвишиха 100 $ за първи път от 2014 година насам.

Цените на пшеницата също доближиха рекордно високи стойности, защото Украйна и Русия са два от най-големите производители на пшеница в света.

Алуминият и никела нарастнаха съществено поради опасения от спиране на доставките.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 965  БЧК има подготвеност да поддържа българите, които идват от Украйна БЧК има подготвеност да поддържа българите, които идват от Украйна  Унгария приема бежанци от Украйна, бягащи от съветската инвазия Унгария приема бежанци от Украйна, бягащи от съветската инвазия  Лавров: Можем да стартираме разговор с Киев, само че в случай че въоръжените му сили сложат оръжие Лавров: Можем да стартираме разговор с Киев, само че в случай че въоръжените му сили сложат оръжие
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР