Директори на училища призоваха за мерки за охрана на учебните

...
Директори на училища призоваха за мерки за охрана на учебните
Коментари Харесай

Паника след ужаса в Сърбия! Директори призоваха за охрана: Училищата ни са като ,,разграден двор“

Директори на учебни заведения приканиха за ограничения за защита на образователните заведения в страната. Те се опасяват протичащото се в Сърбия и убийствата на деца към деца да не се придвижи и в България.
Пред Българска национална телевизия Данко Калапиш, шеф на 107 СУ и Венелина Николова – шеф на 125 СУ, разясниха, че сигурността в учебните здания не е на задоволително високо равнище. Според тях би трябвало защитата да се ускори със съдействието на страната.
„ Сигурността в учебно заведение не е на задоволително високо равнище. Имаме охранителна компания, само че охранителите не са доста млади. Един охранител надали би могъл да спре човек, който желае да извърши злонамерени дейности. Също по този начин имаме турникети за надзор на достъпа, дежурни учители. Това, което зависи от нас, сме го създали. Но нещастието в Сърбия, се надяваме в никакъв случай да не се случва у нас “, разяснява Венелина Николова.
Данко Калапиш добави, че българските учебни заведения не са точка на отбрана и на защита. Той акцентира, че няма страна в Европа, в която учебните заведения да са „ разграден двор “, както у нас. По думите му е належащо да се помислят ограничения за цялостна защита на образователните звена.
„ Дворовете са отворени и външен човек може да влезе. Също по този начин металдетектори на входовете на учебните заведения няма. Според мен е хубаво е да има патрулки към учебните заведения, които да всяват почит “, счита шефът на 107 СУ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР