Директорът на турнира по тенис в София от Пол Макнами

...
Директорът на турнира по тенис в София от Пол Макнами
Коментари Харесай

Пол Макнами: Имахме късмет с Вавринка

Директорът на шампионата по тенис в София от Пол Макнами призна, че уредниците са имали шанс да попълнят жребия с толкоз класен състезател като Стан Вавринка (Швейцария) след отказването през вчерашния ден поради травма на поставения под номер 1 и миналогодишен първенец Григор Димитров.

" Контузии се случват, за жалост Григор Димитров трябваше да се откаже. Беше изненада и за нас, и за Стан Вавринка. Трябваше да търсим незабавно решение и всичко стана доста бързо. Много сме му признателни, че се съгласи. Разговарях с хора от АТP, които ми споделиха, че не помнят сходно нещо да се е случвало. Стан е един от дребното настоящи тенисисти с три трофеи от “Големия шлем”. Това единствено по себе си приказва какъв състезател ще имаме опция да гледаме в София. Естествено имахме и шанс в обстановката с него, че той отпадна рано от Откритото състезание на Австралия и в програмата му тази седмица беше свободна. За него също ще бъде добре, че идва в София, тъй като ще получи опция да изиграе няколко мача. Най-важното е, че той е здрав ", разяснява турнирният шеф Пол Макнами.

 Изтеглиха жребия за DIEMA XTRA Sofia Open 2018 @@@
" Искам да прикани публиката да пристигна и да поддържа шампионата, макар отсъствието на Григор Димитров. Това ще бъде доста значимо обръщение, с цел да може шампионатът да остане в София и след този сезон ", добави австралиецът.

Макнами посочи и присъединяване при дуетите на някогашния номер 1 Даниел Нестор (Канада), който има 91 трофеи в кариерата си. " Това е последната година на Нестор в професионалния тенис и е ужасно самопризнание за нас, че той избра една от спирките му в нея да бъде в София ", разяснява Макнами.

 Изтеглиха жребия за DIEMA XTRA Sofia Open 2018 @@@
Нестор ще си партнира с шведа Роберт Линдстед, а в първия кръг двамата ще играят против Джонатан Ерлих (Израел) и Филип Печнер (Германия). Две напълно български двойки също ще вземат участие в конкуренцията с " уайлд кард ". Димитър Кузманов и Васко Младенов ще срещнат в първия кръг Скот Липски (САЩ) и Дивидж Шаран (Индия), а Александър Донски и Александър Лазов ще се изправят против Джеймс Серетани (САЩ) и Сандер Жил (Белгия).

ФОТОГАЛЕРИЯ НА ЦЕРЕМОНИЯТА Пожарна охрана ТЕГЛЕНЕТО НА ЖРЕБИЯ ВИЖТЕ ТУК!

Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР