Директорът на ЦРУ Джина Хаспъл информира лидерите на Сената по

...
Директорът на ЦРУ Джина Хаспъл информира лидерите на Сената по
Коментари Харесай

Сенатори в САЩ: Саудитският принц Мохамед бин Салман е виновен за смъртта на Хашоги

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспъл осведоми водачите на Сената по случая с убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги, до момента в който сенаторите обмислят наказване за дългогодишния близкоизточен съдружник на Вашингтон поради убийството, съобщи Асошиейтед прес.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ се срещна с дребна група сенатори, включваща водачите на Сената и членове на основни комисии по националната сигурност.
Централно разузнавателно управление на САЩ разполагало със запис, че принцът на Саудитска Арабия е поръчал убийството на Хашоги Информацията беше публикувана от турски медии
След чуването на Хаспъл двама сенатори републиканци обявиха, че в този момент са по-сигурни от всеки път, че саудитският престолонаследник, принц Мохамед бин Салман, е отговорен за убийството на журналиста, отбелязва Ройтерс.

" Трябва да се направиш на кьорав, с цел да не стигнеш до извода, че това е дирижирано и проведено от хора под командването на престолонаследника ", съобщи пред кореспонденти сенатор Линдзи Греъм.

Изобщо не се колебая, че саудитският престолонаследник е дирижирал убийството и е бил в течение на обстановката от самото начало, сподели сътрудника му Боб Коркър, представен от Франс прес.

Очаква се идващите две седмици Джина Хаспъл да осведоми за случая с убийството на Хашоги ръководителите и членове на основни комисии в Камарата на представителите, сподели пред Ройтерс осведомен източник.

На 13 декември всички членове на Камарата ще бъдат осведомени по случая от висши представители на държавното управление.
Ердоган: Убийството на Хашоги е тест за света По думите му Турция няма планове да навреди на саудитското кралско семейство поради гибелта на саудитския публицист
Сенатори и от двете партии се разгневиха предходната седмица, че Хаспъл не взе участие тогава в съвещание при закрити врата с висши държавни представители, отдадено на случая с убийството на Хашоги и реакцията на Съединени американски щати, каквато съгласно мнозина сенатори липсва.

Преди днешното чуване някои сенатори разкритикуваха решението заключенията на Централно разузнавателно управление на САЩ по отношение на убийството да бъдат показани пред стеснен брой техни сътрудници. Сенатор Ранд Пол го назова " смехотворно ", показва ДПА. " Защо да не знаят всички сенатори какво става?, запита той в " Туитър ".

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР