Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс разговаря

...
Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс разговаря
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ обсъжда ядрените оръжия с руския си колега в Анкара

Директорът на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Уилям Бърнс беседва с съветския си сътрудник в Анкара, с цел да го предизвести за последствията от потреблението на нуклеарни оръжия, които Москва заплаши да разположи в Украйна.

Съветът за национална сигурност на Белия дом заяви, че ръководителят на Централно разузнавателно управление на САЩ ще съобщи обръщение на Сергей Наришкин, началник на съветската работа за външно разузнаване СВР, " послания по отношение на последствията от потреблението на нуклеарни оръжия от Русия и рисковете от ескалация на стратегическата непоклатимост ".

Бърнс не се е срещнал с Наришкин, с цел да договаря за каквото и да било.

" Той не води каквито и да било договаряния. Той не разисква споразумяване на войната в Украйна ", се споделя в изказването. " Ние твърдо се придържаме към нашия главен принцип: нищо за Украйна без Украйна ", се споделя още в него.

Бърнс ще повдигне пред шефа на СВР и въпроса за американските жители, арестувани " незаслужено " в Русия.

Русия е вкарала в пандиза американската баскетболна звезда Бритни Грийнър по обвинявания в приложимост на опиати, както и Пол Уилън, чиновник на компания за доставка на коли, който беше задържан през 2018 година и наказан за шпионаж. Съобщава се, че Вашингтон е предложил замяна на пандизчии, като се спекулира, че е подготвен да замени затворения съветски търговец на оръжие Виктор Бут за американците.

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази вяра, че съветският му сътрудник Владимир Путин ще договаря " по-сериозно " за освобождението на Грийнър, която беше изпратена в наказателна колония с деветгодишна присъда, откакто обжалването ѝ в съветските съдилища се провали.

" Надеждата ми е, че в този момент, когато изборите завършиха, господин Путин ще може да разиска с нас и ще бъде подготвен да приказва по-сериозно за замяна на пандизчии ", сподели Байдън. /АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР